Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νέο Αντιπλημμυρικό Έργο Ανακοινώνεται στα Τρίκαλα

Νέο Αντιπλημμυρικό Έργο Ανακοινώνεται στα Τρίκαλα

Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν ριζικά μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel». Οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν επιβάρυναν μόνο την αγροτική παραγωγή του θεσσαλικού κάμπου, αλλά και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, επιφέροντας πρωτόγνωρες καταστροφές στις υποδομές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», υλοποιώντας δράσεις για την έμπρακτη στήριξη και την άμεση ανακούφιση των πληγεισών περιοχών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ενεργειών άμεσης ανακούφισης υλοποίησε δωρεά 2 εκατομμυρίων φιαλών νερού ΑΥΡΑ τα οποία μοιράστηκαν σε συνανθρώπους μας που δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Παράλληλα, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες.

Αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη για έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της ευρύτερης περιοχής απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητήθηκε η υλοποίηση ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στην πόλη των Τρικάλων.

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, το συγκεκριμένο έργο ενισχύει τα έργα που ήδη υλοποιεί ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ).

Επιπλέον, αποτελεί την πρώτη σύμπραξη ιδιωτικού-δημόσιου τομέα στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία. Σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες όπως η συγκεκριμένη, η συνέργεια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οδηγεί σε αποτελεσματική ανάπτυξη έργων και υποδομών, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της κάθε περιοχής.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας των Τρικάλων, μιας εκ των περιοχών της που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ στόχος είναι να παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες και να μπορέσει να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας σε ενδεχόμενα μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει.

Σε στιγμές που οι συνθήκες γίνονται αντίξοες και οι προκλήσεις που προκύπτουν από τις συνέπειες της κλιμαστικής κρίσης αυξάνονται συνεχώς, η συνεργασία μεταξύ φορέων, οργανισμών, εταιρειών και πολιτών, αλλά και τα «γρήγορα αντανακλαστικά» κρίνονται απαραίτητα.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη και, μένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία ενός καλύτερου κοινού μέλλοντος, προχωρά σε έργα υποδομής που θωρακίζουν τις περιοχές και επικεντρώνονται στην «επόμενη μέρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις