Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέο επεισόδιο στα Ίμια αποκαλύπτει το Anadolu! Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ [vid]

Νέο επεισόδιο στα Ίμια αποκαλύπτει το Anadolu! Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ [vid]

– Νέο επεισόδιο με σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής αποκαλύπτει το πρακτορείο Anadolu
– Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού δημοσίευσε βίντεο με πλοίο τους να πλέει κοντά στα Ίμια
– Νέες παραβιάσεις μια μέρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια και στην επέτειο του θερμού επεισοδίου του 1996
– Διαψεύδει κατηγορηματικά οποιοδήποτε νέο επεισόδιο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ

Δεν σταματούν οι προκλήσεις της τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο. Την επομένη της “περαντζάδας” της τουρκικής πυραυλάκατου, κοντά στα Ίμια, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μιλά για νέο επεισόδιο στο ίδιο συγκρότημα νησιών, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα το Anadolu, υποστηρίζει πως 5 τουρκικά σκάφη που ξεκίνησαν και πάλι από το λιμάνι της Αλικαρνασού, έπλευσαν κοντά στα Ίμια. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, σταμάτησε σκάφος της ελληνικής και του ζήτησε να αποχωρήσει από την περιοχή. Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε ο ΑΝΤ-1, η “εμπλοκή” διήρκεσε δέκα λεπτά, εως ότου να αποχωρήσουν τα τουρκικά σκάφη.

Πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ πάντως διέψευδαν κατηγορηματικά, οποιοδήποτε νέο επεισόδιο. Τονίζουν παράλληλα πως στην περιοχή βρίσκεται η κανονιοφόρος “Νικηφόρος”, η οποία επιβλέπει την περιοχή και δεν κατέγραψε καμία τέτοια δραστηριότητα.

Στον λογαριασμό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στο Youtube, ανέβηκε μάλιστα σχετικό βίντεο με τίτλο: “Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις -Τεταμένες στιγμές στα Ιμια”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε