Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέο Ηράκλειο: «Ξαφνικά βρέθηκε κάτω» – Μαρτυρία για τον τραυματισμό της 16χρονης

Νέο Ηράκλειο: «Ξαφνικά βρέθηκε κάτω» – Μαρτυρία για τον τραυματισμό της 16χρονης

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (28.10.2023) στο Νέο Ηράκλειο, όπου τραυματίστηκε μια 16χρονη. 

Κάτοικος της γειτονιάς στην οποία σημειώθηκαν τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει από την δική της πλευρά τι είδε εκείνη και οι άνθρωποι που έκπληκτοι έβλεπαν την γειτονιά τους να μετατρέπεται σε σκηνικό από ταινία θρίλερ. 

«Ήμασταν στο μπαλκόνι και ενώ αρχικά είπα να μην εμπλακώ, μετά δεν μπορούσα και κατέβηκα. Όλα αυτά χωρίς να έχουμε δει πώς βρέθηκε το κορίτσι σε αυτή την κατάσταση».

Σύμφωνα με την κάτοικο, «ήταν παράλληλη συμπλοκή, γι’ αυτό ήταν μπερδεμένη η κατάσταση. Όλοι οι γείτονες πεταχτήκαμε στα μπαλκόνια μας, χωρίς κανένας να έχει δει κάτι. Εκείνη τη στιγμή, οι αναρχικοί που είχαν έρθει από τη συναυλία ήταν σε συμπλοκή με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ήταν ελάχιστοι και οι αναρχικοί πολλοί και τους είχαν πλακώσει τους αστυνομικούς. Μετά η αστυνομία πέταξε την κρότου λάμψης και τα χημικά για να τους εμποδίσει». 

Όπως περιγράφει στο newsit.gr, «το σπίτι μου έχει οπτική και από τις δύο πλευρές. Οπότε, όταν ακούστηκε το μπαμ, βγήκαμε όλοι έξω και είδαμε το σκηνικό στον δρόμο. Και έναν πολίτη που ήταν στο αυτοκίνητο να τον σταματάνε οι αναρχικοί, και να καταφθάνουν οι δυνάμεις των αστυνομικών. Και ξαφνικά, από την άλλη μεριά, δηλαδή από την αντίθετη κατεύθυνση, ήταν κάποιοι άλλοι, ακροδεξιοί. Οι αναρχικοί υποχώρησαν και οι άλλοι υποχώρησαν και δεν φτάσανε μέχρι το τέλος του δρόμου που θα ενώνονταν με τους αναρχικούς. Και ξαφνικά, η κοπέλα, από το πουθενά, βρέθηκε κάτω. Η κοπέλα φορούσε ενισχυμένο δερμάτινο μπουφάν, με γάντια και κουκούλα. Αλλά, μικρό κοριτσάκι, και βρέθηκε ανάσκελα…».

Η κάτοικος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει και τη στιγμή που ήρθαν οι άντρες των ΜΑΤ: «Ήθελα να προσφέρω βοήθεια όταν κατέβηκα. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ που προσέφεραν βοήθεια στην κοπέλα και περίμεναν μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν έρευνα για να βρουν ομάδα ατόμων που είχε μπει σε κατάστημα στο Νέο Ηράκλειο και είχε προκαλέσει τραυματισμό 2 ατόμων. Τότε, όπως λέει η αστυνομία, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα περίπου 50 ατόμων που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την αποχώρηση των ατόμων οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τη 16χρονη, που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι.

Όπως υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις