Ελλάδα

Νέο κανόνι στην αγορά – Λουκέτο στην εταιρεία Πυρσός security – Απλήρωτοι 800 εργαζόμενοι

- H εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ Security λειτουργούσε τα τελευταία 22 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης
- Ουσιαστικά η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο είχε κηρύξει στάση πληρωμών προς εργαζόμενους και πιστωτές
- Η εταιρεία δεν πλήρωνε ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ
- Σε αυτό τον κλάδο οι εργαζόμενοι πληρώνονται με τρίμηνες καθυστερήσεις τα δεδουλευμένα τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ώρα που εκτελούσαν χρηματαποστολή για λογαριασμό τράπεζας ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι της ΠΥΡΣΟΣ Security για το “λουκέτο” στην εταιρεία που εργάζονται, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε το κλείσιμό της μετα απο 22 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της ιδιωτικής φύλαξης.

Όπως λένε παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πρόκειται για ενα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας εταιρείας η οποία εδω και ενα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.

“Μόλις γύρισαν τα παιδιά απο την χρηματαποστολή ενημερώθηκαν απο το διευθυντή ασφάλειας ότι η εταιρεία έκλεισε”,λεει στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας,Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου και επισημαίνει πως ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο η εταιρεία αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.

“Έσκασε τωρα το “κανόνι, αλλά το περίμεναμε εδώ και ενα χρόνο”, προσθέτει ο κ.Παπακωνσταντίνου διευκρινίζοντας ότι πλέον με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ, ανοίγει η αγορά για τις δυο εταιρείες που απομένουν στον τομέα των χρηματαποστολών.

Ωστόσο,η ΠΥΡΣΟΣ μοιάζει με την κορυφή του “παγόβουνου” για ένα κλάδο στον οποίο οι υπάλληλοι εργάζονται με τρίμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ απασχολεί περί τους 800 εργαζόμενους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία 11