Ελλάδα

Νέο περιστατικό στον Προαστιακό: Γέμισε καπνούς το δεύτερο βαγόνι κατά το δρομολόγιο Αθήνα προς Κιάτο – Μετέφεραν τους επιβάτες στα πίσω

Οι καπνοί προέρχονταν από το σύστημα του κλιματισμού. «Για βλάβες και τεχνικά θέματα συντήρησης υπεύθυνη είναι η Hellenic Train» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης

Ένα νέο περιστατικό στον Προαστιακό και στο δρομολόγιο Αθήνα προς Κιάτο σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (10.02.25).

Το πρώτο βαγόνι του Προαστιακού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο, ξαφνικά γέμισε καπνούς, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μεταφερθούν στα πίσω βαγόνια.

Το περιστατικό κατήγγειλε τηλεθεατής στον ΣΚΑΪ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, να απαντά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι καπνοί προέρχονταν από το σύστημα του κλιματισμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (10.02.25) κι επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, ο κ. Τερεζάκης είπε χαρακτηριστικά: «Όντως ισχύει η καταγγελία. Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 6:51 το πρωί στην αμαξοστοιχία 1302 στο δεύτερο βαγόνι, που είχε προορισμό το Κιάτο, από την Αθήνα.

Κατά την αναφορά του συμβάντος, παρουσιάστηκε έντονη δυσοσμία καμένου υλικού στο 2ο βαγόνι. Ο μηχανοδηγός σταμάτησε το τρένο στα Λιόσια, απομόνωσε την μονάδα κλιματισμού που φαινόταν πως από κει προέρχεται η δυσοσμία αυτή, οδήγησε τους επιβάτες στα άλλα βαγόνια και συνέχισε την διαδρομή του κανονικά.

Να υπενθυμίσω πως για τα θέματα των βλαβών και των τεχνικών θεμάτων συντήρησης είναι υπεύθυνη η Hellenic Train. Ο ΟΣΕ δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, ούτε συντηρεί τα τρένα. Βάσει των συμβάσεων που έχει γίνει, αυτή είναι αρμοδιότητα που έχει αναλάβει η Hellenic Train που έχει όλα τα μηχανοστάσια και αμαξοστάσια».

Και συνέχισε: «Είναι συμβάντα που δεν μπορώ να πω πως δεν γίνονταν και στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι λογικό να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και καλά κάνουν και ελέγχονται γιατί φανερώνονται κάποια στραβά που υπάρχουν και είναι καθήκον μας να τα διορθώνουμε»,.

Ερωτηθείς, μάλιστα, εάν υπάρχουν προβλήματα στη συντήρηση τρένων, ο κ. Τερεζάκης ανέφερε: «Ένα σύστημα που είχε ελλιπή χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού από τα προηγούμενα 15 χρόνια, προφανώς καταλαβαίνετε πως όσο φιλότιμο και αν λέμε εμείς οι μηχανικοί, αρχίζει και έχει προβλήματα κάποια στιγμή το σύστημα. Όταν μιλάμε για συσσωρευμένα προβλήματα 15ετίας, καταλαβαίνετε πως αυτά δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα μήνα, έναν χρόνο ή 1,5 χρόνο. Γίνεται με επιμονή και υπομονή».

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το παιδί μου είναι με κατάγματα και κλαίει συνέχεια» λέει η μητέρα του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τον 25χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια
«Ο δράστης τον κυνήγησε, του έδωσε μπουνιά στον αυχένα και μετά δύο δυνατές μπουνιές στο πρόσωπο» λέει στο newsit.gr η μητέρα του ανήλικου
Ο 25χρονος που γρονθκόπησε 17χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Στο μικροσκόπιο των αρχών τα κοινά στοιχεία των επιθέσεων σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι - Κάνουν «φύλλο και φτερό» κάμερες ασφαλείας της περιοχής
Από την επίθεση στον Νέο Κόσμο ένας 15χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
νέος Κόσμος
6