Ελλάδα

Νέο περιστατικό στον Προαστιακό: Γέμισε καπνούς το δεύτερο βαγόνι κατά το δρομολόγιο Αθήνα προς Κιάτο – Μετέφεραν τους επιβάτες στα πίσω

Οι καπνοί προέρχονταν από το σύστημα του κλιματισμού. «Για βλάβες και τεχνικά θέματα συντήρησης υπεύθυνη είναι η Hellenic Train» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα νέο περιστατικό στον Προαστιακό και στο δρομολόγιο Αθήνα προς Κιάτο σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (10.02.25).

Το πρώτο βαγόνι του Προαστιακού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο, ξαφνικά γέμισε καπνούς, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μεταφερθούν στα πίσω βαγόνια.

Το περιστατικό κατήγγειλε τηλεθεατής στον ΣΚΑΪ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, να απαντά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι καπνοί προέρχονταν από το σύστημα του κλιματισμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (10.02.25) κι επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, ο κ. Τερεζάκης είπε χαρακτηριστικά: «Όντως ισχύει η καταγγελία. Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 6:51 το πρωί στην αμαξοστοιχία 1302 στο δεύτερο βαγόνι, που είχε προορισμό το Κιάτο, από την Αθήνα.

Κατά την αναφορά του συμβάντος, παρουσιάστηκε έντονη δυσοσμία καμένου υλικού στο 2ο βαγόνι. Ο μηχανοδηγός σταμάτησε το τρένο στα Λιόσια, απομόνωσε την μονάδα κλιματισμού που φαινόταν πως από κει προέρχεται η δυσοσμία αυτή, οδήγησε τους επιβάτες στα άλλα βαγόνια και συνέχισε την διαδρομή του κανονικά.

Να υπενθυμίσω πως για τα θέματα των βλαβών και των τεχνικών θεμάτων συντήρησης είναι υπεύθυνη η Hellenic Train. Ο ΟΣΕ δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, ούτε συντηρεί τα τρένα. Βάσει των συμβάσεων που έχει γίνει, αυτή είναι αρμοδιότητα που έχει αναλάβει η Hellenic Train που έχει όλα τα μηχανοστάσια και αμαξοστάσια».

Και συνέχισε: «Είναι συμβάντα που δεν μπορώ να πω πως δεν γίνονταν και στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι λογικό να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και καλά κάνουν και ελέγχονται γιατί φανερώνονται κάποια στραβά που υπάρχουν και είναι καθήκον μας να τα διορθώνουμε»,.

Ερωτηθείς, μάλιστα, εάν υπάρχουν προβλήματα στη συντήρηση τρένων, ο κ. Τερεζάκης ανέφερε: «Ένα σύστημα που είχε ελλιπή χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού από τα προηγούμενα 15 χρόνια, προφανώς καταλαβαίνετε πως όσο φιλότιμο και αν λέμε εμείς οι μηχανικοί, αρχίζει και έχει προβλήματα κάποια στιγμή το σύστημα. Όταν μιλάμε για συσσωρευμένα προβλήματα 15ετίας, καταλαβαίνετε πως αυτά δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα μήνα, έναν χρόνο ή 1,5 χρόνο. Γίνεται με επιμονή και υπομονή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μάτι: «Καλούμαστε να συζητήσουμε την ελάφρυνση των ποινών ενώ δεν έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα της υπόθεσης» αναφέρουν οι συγγενείς θυμάτων
Έντονη η αντίδραση των συγγενών ενόψει της δίκης στο Εφετείο για το ζήτημα του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που ζητούν να τους αναγνωριστεί τρεις εκ των καταδικασθέντων για την τραγωδία
Μάτι
Predator: Εν ενεργεία ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ καταθέτει μήνυση για κατασκοπεία και σειρά παράνομων πράξεων
Τονίζει στην προσφυγή του, ότι η ιδιότητα του, η υπηρεσιακή του δραστηριότητα και το σύνολο των καθηκόντων του που αφορούν την διαχείριση απολύτως ευαίσθητων πληροφοριών ικανών αν διαρρεύσουν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια
Το κτίριο της ΕΥΠ 5
Αδιανόητο περιστατικό στην Πεύκη: 69χρονη τραυματίστηκε από μπετόβεργα που ήταν καρφωμένη στον δρόμο - «Μπορεί να σκοτωθεί άνθρωπος»
Η γυναίκα αναγκάστηκε να περπατήσει στον δρόμο γιατί τα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα από υλικά με συνέπεια να πέσει πάνω στην μπετόβεργα και να τραυματιστεί
Η μπετόβεργα καρφωμένη σε δρόμο στην Πεύκη 6
Η συγκλονιστική κατάθεση 40χρονης που απέδρασε από το κολαστήριο του 43χρονου στην Κυψέλη – «Με τιμωρούσε με βιασμούς»
Η Γερμανίδα αναφέρει ότι ο 43χρονος ήθελε να την πουλήσει, ενώ την χτυπούσε, την εξέδιδε και της έπαιρνε τα χρήματα - Αποκαλύψεις που σοκάρουν για το ζευγάρι της Κυψέλης με το νεκρό βρέφος
Ο 43χρονος Έλληνας που συνελήφθη για την δολοφονία του βρέφους στην Κυψέλη 77