Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέο video φρίκης από το βασανισμού παιδιού στη Σούδα – Τζιχαντιστής και απαγωγέας ο δράστης;

Νέο video φρίκης από το βασανισμού παιδιού στη Σούδα – Τζιχαντιστής και απαγωγέας ο δράστης;

– Ακόμη ένα ντοκουμέντο των βασανιστηρίων στο μικρό παιδί στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου
– Το μικρό αγόρι δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο και παρά τις εκκλήσεις του, ο βασανιστής του δεν σταματά
– Το παιδί θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν σημάδια κακοποίησης στο κορμάκι του
– Θρίλερ με την ταυτότητα του άνδρα που το χτυπά
– ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική ερευνούν αν είναι τζιχαντιστής και μέλος του ISIS
– Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ερευνά το ενδεχόμενο το παιδί να έχει πέσει θύμα απαγωγής

Είναι εικόνες που κάνουν τον καθένα να νιώθει ντροπή για το ανθρώπινο είδος. Εικόνες του βασανισμού ενός παιδιού που δεν είναι μεγαλύτερο των 4 ετών. Ενός παιδιού που έφυγε από τη Συρία για να γλιτώσει από τον πόλεμο αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση.

Ένα νέο video ντοκουμέντο από τον βασανισμό του μικρού παιδιού στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου έρχεται στο φως. Άγνωστο πότε έχει καταγραφεί αυτός ο βασανισμός. Το παιδί είναι ξαπλωμένο και δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα στο πρόσωπο. Ο δράστης, πιθανότητα ο ίδιος που το βασανίζει και στο video που σόκαρε τους πάντες το βράδυ της Τρίτης (13.12.2016), δεν σταματά παρά τα κλάματα και τις εκκλήσεις του παιδιού. Και αυτή τη φορά, όλα γίνονται παρουσία τουλάχιστον ενός ακόμη προσώπου, που όπως και ο δράστης, δεν εμφανίζεται στο video.

Το προηγούμενο video έδειχνε το παιδί στη ντουζιέρα του καταυλισμού, να γίνεται ξανά θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Ο δράστης είτε τραβά με βιαιότητα το παιδί, είτε το χτυπάει με δύναμη στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει συνέχεια στα πλακάκια. Παρά τα κλάματα του παιδιού ο δράστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να το βασανίζει μέχρι τη στιγμή που παρεμβαίνει τρίτο άτομο και του ζητά να σταματήσει.

Το σοκαριστικό video, που φέρεται να έχει τραβηχτεί τη Δευτέρα (12.12.2016), εντόπισαν χθες το πρωί εργαζόμενοι του δήμου Χίου. Το πρόσωπο του άνδρα που βασανίζει το παιδί και καταγράφει το “κατόρθωμά” του σε video δεν εμφανίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για τον καταυλισμός αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και πολύ σύντομα συνέλαβε 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται. Το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.

Απαγωγέας ή τζιχαντιστής;

Ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού ερευνάται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αν έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο.

Μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη δηλαδή αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Επίσης διερευνώνται πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS. Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Στον ιατροδικαστή το παιδί

Το μικρό παιδί θα οδηγηθεί εντός της ημέρας (14.12.2016) στον ιατροδικαστή του Σκυλίτσειου νοσοκομείου της Χίου. Αμέσως αφού έγινε γνωστός ο βασανισμός του παιδιού, ο μικρό αγόρι μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο του νησιού, όπου εξετάστηκε τόσο από παιδίατρο όσο και από παιδοψυχολόγο, χωρίς ωστόσο να προκύψουν ιδιαίτερα συμπεράσματα, όπως ανέφερε στέλεχος της διοίκησης του Σκυλίτσειου στο politischios.gr.

«Σήμερα το πρωί θα εξεταστεί από τον Ιατροδικαστή με σκοπό να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σημάδια κακοποίησης στο κορμί του», ανέφερε η ίδια πηγή.

Μετά την εξέταση του παιδιού από τον Ιατροδικαστή ο 32χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και politischios.gr
Ρεπορτάζ: Ιωάννα Ηλιάδη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε