Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέο “χτύπημα” Ρουβίκωνα! Επίθεση στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας

Νέο “χτύπημα” Ρουβίκωνα! Επίθεση στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας
Φωτογραφία αρχείου

Περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα σήμερα (13.05.2018) το μεσημέρι, ρίχνοντας τρικάκια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του Ρουβίκωνα, που επέβαιναν σε μηχανές, πήγαν έξω από το σπίτι της πρεσβευτή, πέταξαν φέιγ βολάν και μετά από λίγο αποχώρησαν.

Ο Ρουβίκωνας ενημέρωσε για την επίθεση του με κείμενο στο Indymedia. Οι αντιεξουασιαστές του Ρουβίκωνα ανέφεραν στο κείμενο τους ότι ο λόγος που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι το μεταναστευτικό ζήτημα και τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στους πρόσφυγες.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο μεταξύ άλλων «ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει καλέσει την Ε.Ε να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα. Όλα αυτά βέβαια δεν μας προξενούν καμία εντύπωση αφού σχεδόν το 40% των σημερινών βουλευτών του Κόμματος των Ελευθέρων φέρονται να σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με την ακροδεξιά Αδελφότητα “Γκερμάνια” που είχε εκδώσει βιβλία με ύμνους περιεχομένου καθαρά αντισημιτικού, ρατσιστικού και εγκωμιαστικού για τους ναζιστές. Πολιτικές μισαλλοδοξίας δείχνουν να βρίσκουν ολοένα και περισσότερο πρόσκαιρο έδαφος και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη (βλ. Ουκρανία, Πολωνία). Κάπως έτσι φτάνουμε στους ολοένα και περισσότερους θανάτους στη Μεσόγειο, στους συνωστισμούς σε συνοριακές περιοχές και στην ατελείωτη εκμετάλλευση και κοροϊδία των προσφύγων» καταλήγουν τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις