Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νέος συναγερμός για εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού – Τουλάχιστον 29 θετικά στον Προμαχώνα

Νέος συναγερμός για εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού – Τουλάχιστον 29 θετικά στον Προμαχώνα

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για νέα μέτρα, έρχονται δυσάρεστα νέα από τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Τουλάχιστον 29 θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στον Προμαχώνα. Πρόκειται για τουρίστες από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και τα κρούσματα θα διευρυνθούν!

Σημειώνεται ότι στο σημείο γίνονται συνεχώς τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος νοσούντων στην χώρα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι από τεστ που έγιναν την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπουργών και άλλων αξιωματούχων. Στην σύσκεψη δεν αποκλείεται να αποφασιστούν αυστηρότερα μέτρα τόσο για όσους εισέρχονται στην χώρα μας όσο και για το εσωτερικό.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες και η γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης των μέτρων προστασίας και υγιεινής έχουν θέσει σε συναγερμό την κυβέρνηση. Δεδομένη θεωρείται έτσι η παρέμβασή της κυρίως για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και για την τήρηση των μέτρων προστασίας σε καταστήματα, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, μέσα μεταφοράς κτλ., αφού ο βαθμός διασποράς του ιού μεγαλώνει όσο αυξάνονται τα κρούσματα.

Οι επόμενες 3-4 μέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, θεωρούνται κρίσιμες για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων κατά του κορονοϊού. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί, μάλιστα, έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επίσημο θέμα της ατζέντας την πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες της χώρας. Στο σχέδιο συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτως ώστε να ενισχυθούν τα μικτά κλιμάκια που τελούν υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει ζητήσει από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Πολιτική Προστασία εισηγήσεις για τη λήψη μέτρων, τα οποία θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την Κυριακή, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη διήμερη περιοδεία σε Άρτα και Κέρκυρα. Έως τότε θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα περίπου 50.000 τεστ που έγιναν σε επισκέπτες στις πύλες εισόδου της χώρας τις προηγούμενες ημέρες.

Η «παλέτα» των μέτρων περιλαμβάνει από τοπικά lockdown έως κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ή, έστω, αυστηροποίηση και επέκταση των ελέγχων σε όλους όσοι περνούν στην Ελλάδα από το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν τεστ στους εποχικά εργαζομένους, κυρίως σε όσους προέρχονται από βαλκανικές χώρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις