Ελλάδα

Νέος Βουτζάς: Εγκαταλείπουν τα σπίτια που κινδυνεύουν με καθίζηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που κινδυνεύουν με καθίζηση στον Νέο Βουτζά. Συνολικά επτά σπίτια κινδυνεύουν να «βουλιάξουν» στο ρέμα.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που κινδυνεύουν με καθίζηση στο Νέα Βουτζά (όπου το έδαφος υποχωρεί εξαιτίας των πλημμυρών) απευθύνουν δραματική έκκληση στην πολιτεία να κάνει τα απαραίτητα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, που ολισθαίνει προς το ρέμα Πεντέλης για να σωθούν οι περιουσίες τους. Έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζητούν βοήθεια.

Μια από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που κινδυνεύουν είναι η Μαίρη Μπαλλή, που μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής (05.02.2022)

Σημειώνεται ότι τα σπίτια που κινδυνεύουν με καθίζηση στο Νέο Βουτζά είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες και όχι αυθαίρετα, που έχουν κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής προέβλεπε τη θέση των σπιτιών αυτών, ενώ και τα οικόπεδα επίσης αγοράστηκαν νόμιμα.

«Με την επόμενη βροχή το σπίτι θα το πάρει και αυτό το ρέμα» η Μαίρη Μπαλλή, σημειώνοντας ότι τόσο το δικό της σπίτι, που είναι 30ετίας, όσο και τα υπόλοιπα είναι εντός σχεδίου πόλεως και έχουν κτιστεί με νόμιμες οικοδομικές άδειες.

Έως τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, γιατί τα δέντρα  συγκρατούσαν το νερό της βροχής, μετά όμως από τις πυρκαγιές, οι καθίζηση του εδάφους είναι μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή. «Στο νέο Βουτζά και τον Υμηττό τα σπίτια κτίζονται πάνω σε πρανή. Εδώ υπήρχε δάσος που κάηκε. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μετά να κάνει κάποιες παρεμβάσεις».

Η ίδια εδώ και μία εβδομάδα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, για τα απαραίτητα έργα.

«Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά. Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ΄ όλα νόμιμες» επισήμανε. 

  

«Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος. Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς είναι στο πλευρό μας αλλά δεν αρκεί» υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Τον είδα το Σάββατο, ήταν τρεις μέρες άυπνος, δεν ήταν καλά» λέει στενός φίλος του στο newsit.gr
Στενός φίλος του καλλιτέχνη μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση - «Φοβάμαι ότι μπορεί να έπαθε θρόμβωση, να βούλωσε κάποια αρτηρία»
Γιώργος Μαζωνάκης 10
Αργολίδα: Πέθανε ο ιερέας που είχε καταρρεύσει στη διάρκεια της θείας λειτουργίας τον Αύγουστο
Το μεσημέρι, μετά από έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει
Εκοιμήθη ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου στην Πουλλακίδα Αργολίδας