Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέος Βουτζάς: Η γη βυθίζεται από καθίζηση και «καταπίνει» σπίτια

Νέος Βουτζάς: Η γη βυθίζεται από καθίζηση και «καταπίνει» σπίτια

Η γη στο Νέο Βουτζά βυθίζεται από καθίζηση και «καταπίνει» σπίτια.

Το φαινόμενο της καθίζησης είναι πολύ έντονο στο Νέο Βουτζά λόγω των πυρκαγιών που αποψίλωσαν την περιοχή με αποτέλεσμα η γη να υποχωρεί, σπίτια να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και υπάρχουν φόβοι ότι μια ολόκληρη πλαγιά ενδέχεται να υποχωρήσει παρασύροντας μαζί τουλάχιστον 10 οικήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, που βρέθηκε στο Νέο Βουτζά, τα φαινόμενα της καθίζησης είναι πολύ έντονα και οι ζημιές είναι μεγάλες.

Το σπίτι της Μαρίας Μπαλλή που βρίσκεται επί της οδού Καρυωτάκη έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά, ενώ ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα!

Η εν λόγω κάτοικος της περιοχής του Νέου Βουτζά  τόνισε ότι μελέτη του δήμου δείχνει ότι ενδέχεται να υποχωρήσει όλη η πλαγιά, παρασύροντας μαζί της τουλάχιστον 10 οικήματα.

«Ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια. Σε πιο δύσκολη θέση είναι το δικό μας σπίτι και γι’ αυτό έχουμε μία κραυγή αγωνίας. Δεν μπορούμε να βρούμε από πουθενά άκρη. Οι μελέτες έχουν γίνει, ο δήμαρχος λέει ότι έχει υποχωρήσει και ο δρόμος», δήλωσε η κάτοικος της περιοχής.

Η Μαρία Μπαλλή εξήγησε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2018 οπότε και ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που αποψίλωσε τη περιοχή.

«Είμαστε με άδεια οικοδομής, μέσα στον οικιστικό ιστό. Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο. Μετά τη φωτιά έφυγαν τα δένδρα που κρατούσαν το χώμα, τα νερά της βροχής έμπαιναν στο διπλανό σπίτι», είπε η κάτοικος της περιοχής.

 

Σύμφωνα με την Μαρία Μπαλλή εδώ και δύο χρόνια παλεύει για να βρει μία λύση και να σώσει το σπίτι της. Η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει κίτρινο το σπίτι, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Στο σπίτι ερχόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μένουμε, διότι μένουμε στον πατέρα μου. Είμαστε στον δρόμο ουσιαστικά» είπε η κάτοικος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις