Ελλάδα

Νίκη Κεραμέως: Λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά 4 – 18 ετών από τον Αύγουστο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λιγότερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 με 18 ετών εδώ και δύο εβδομάδες που λειτουργούν τα σχολεία σε σχέση με τα αντίστοιχα κρούσματα του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Η υπουργός ανέφερε πως η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται στενά.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών καταγράφηκαν 5.371 κρούσματα, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3.727 κρούσματα την εβδομάδα.

 

Η υπουργός εξήγησε πως αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν είχαν κάποιο αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, κάτι που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως πέρσι οι εκπαιδευτικοί ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ φέτος το 82% έχει εμβολιαστεί, γεγονός που σημαίνει ότι το τείχος ανοσίας είναι ισχυρότερο.

Παράλληλα, σημείωσε για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, πως οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35% και παραδέχτηκε πως: «Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη».

Τέλος, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Αλληλοσκοτώθηκαν μάνα και γιος» ο προκλητικός ισχυρισμός του 65χρονου Ιταλού
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της γιαγιάς του 26χρονου και της αδερφής της 54χρονης για τον 65χρονο Ιταλό που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του και τον γιο της
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Νέα εποχή για την ελληνική κτηνοτροφία: Ηλεκτρονικοί βώλοι για τη σήμανση και την ιχνηλάτηση των αιγοπροβάτων
Πιλοτική εφαρμογή από το 2026 για μεγάλες εκμεταλλεύσεις και καθολική εφαρμογή από το 2027 - Στόχος η διαφάνεια στις ενισχύσεις και ο ακριβής έλεγχος του ζωικού κεφαλαίου
Κοπάδι αιγοπροβάτων