Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Νικόλαος Βασιλείου: Ποιος ήταν ο επισμηναγός που σκοτώθηκε στην Αρκαδία

Νικόλαος Βασιλείου: Ποιος ήταν ο επισμηναγός που σκοτώθηκε στην Αρκαδία

Το νήμα της ζωής του κόπηκε το πρωί της Τρίτης 28.08.2018. Ο Νικόλαος Βασιλείου, κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου Τ-2 Buckeye που συνετρίβη στο χωριό Κολλίνες της Αρκαδίας, ανασύρθηκε νεκρός, βυθίζοντας στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία.

Ο Νικόλαος Βασιλείου ήταν 37 ετών, παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Θεωρούνταν εμπειρότατος χειριστής, αφού μαζί με τον συγκυβερνήτη του είχαν σχεδόν 2.500 ώρες πτήσεις.

Ο θάνατός του βυθίζει στο πένθος όσους τον γνώριζαν. Ανάμεσα τους τους κατοίκους του χωριού Ζάρκα στην Εύβοια, απ’ όπου καταγόταν ο άτυχος επισμηναγός.

Όταν λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye συνετρίβη στην Αρκαδία, ο Νικόλαος Βασιλείου δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του αλεξιπτώτου. Εντοπίστηκε νεκρός στο σημείο του δυστυχήματος και η Πολεμική Αεροπορίας θρηνεί ακόμη ένα εκλεκτό μέλος της.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις