Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νίκος Κάτσικας: Θύμα δολοφονίας ο Έλληνας δημοσιογράφος στην Αίγυπτο – Συνελήφθη ένας ύποπτος

Νίκος Κάτσικας: Θύμα δολοφονίας ο Έλληνας δημοσιογράφος στην Αίγυπτο – Συνελήφθη ένας ύποπτος

Ο Νίκος Κάτσικας, επί χρόνια ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου και της ΕΡΤ στην Αίγυπτο, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Γκίζα το περασμένο Σάββατο (05.02.2022). Ο θάνατός του είναι δολοφονία, με τις αρχές να έχουν ήδη συλλάβει έναν ύποπτο.

Τα ίχνη του Νίκου Κάτσικα αγνοούνταν μέρες πριν εντοπιστεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στη συνοικία Sheikh Zayed στη Γκίζα της Αιγύπτου. Ο Έλληνας δημοσιογράφος φαίνεται ότι έπεσε θύμα δολοφονίας και μάλιστα ήδη οι αρχές έχουν συλλάβει έναν delivery ως ύποπτο για το φόνο.

Η αστυνομία, σύμφωνα με την Ahram, έχει συλλάβει έναν delivery, εργαζόμενο σε εστιατόριο, ο οποίος γνώριζε τον Νίκο Κάτσικα πριν τον δολοφονήσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κίνητρο της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου ήταν η ληστεία.

Η τραγική είδηση του θανάτου του Νίκου Κάτσικα έγινε γνωστή από την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας πως οι ελληνικές προξενικές αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με εκείνες της Αιγύπτου. 

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις