Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νίκος Μπογιονικολός: Εικόνα εγκατάλειψης στα γραφεία της εταιρείας του – «Βιτρίνα» τη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι

Νίκος Μπογιονικολός: Εικόνα εγκατάλειψης στα γραφεία της εταιρείας του – «Βιτρίνα» τη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι

Χαρτιά Α4 πρόχειρα αναρτημένα στην είσοδο της πολυκατοικίας, νεκρά ζωύφια στο πάτωμα και μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης εμφανίζουν τα γραφεία της Aratos Group, της εταιρείας του επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Η κάμερα της εκπομπής LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας του επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού που κατηγορείται για κατασκοπεία και αν περίμενε κανείς ότι η Aratos Group που δραστηριοποιείται στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας και των δορυφόρων θα είχε υπερσύγχρονα γραφεία, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της και επιχειρηματία, η εταιρεία του είχε ισχυρές συνεργασίες με ΝΑΤΟϊκές χώρες αλλά και με τη NASA, με τον ίδιο να δηλώνει περήφανα ότι ο όμιλος μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο και δικτυωνόταν σε όλο τον κόσμο.

Όμως, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν στο LIVE NEWS ότι ήταν «ζήτημα να βλέπουμε 2-3 άτομα 1-2 φορές» να πηγαίνουν στα γραφεία ενώ για τον Νίκο Μπογιονικολό δήλωναν ότι «είχε να έρθει 6-7 μήνες» στα γραφεία της εταιρείας τους.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν βιτρίνα την εταιρεία και δηλώνουν ότι το μόνο που έβλεπαν ήταν σημάδια εγκατάλειψης.

«Εταιρεία – φάντασμα»

Στα ίδια γραφεία στεγαζόταν και η θυγατρική εταιρεία του Νίκου Μπογονικολού που δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας με rapid test κορονοϊού. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι δεν είχαν δει κάτι διαφορετικό στα γραφεία της.

«Από ότι ξέρω από τα κουδούνια. Άρατος έγραφε το κουδούνι. Δεν ξέρω αν έκαναν rapid. Δεν τους είχα δει ποτέ», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, την ώρα που άλλοι κάτοικοι της ίδιας πολυκατοικίας την περιγράφουν ως «εταιρεία – φάντασμα». Στην πόρτα της επιχείρησης στον πρώτο όροφο, δεν υπήρχε ούτε ταμπέλα με το όνομα…

Το αόρατο προσωπικό και ο φανοποιός

Ερωτήματα εγείρει και το προσωπικό του ομίλου, καθώς και αυτό είναι αντίθετο από την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η εταιρεία προς το κοινό. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ένας 50χρονος συνεργάτης της Aratos Group από την Αλβανία, ο οποίος δηλώνει στέλεχος τα τελευταία 2 χρόνια.

Τα προηγούμενα 28 χρόνια, ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν φανοποιός, χωρίς να έχει καμία προηγούμενη εμπειρία σχετικά με το αντικείμενο που δραστηριοποιείται η εταιρεία, αφού στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει ότι έχει δυναμική παρουσία με γραφεία σε Ολλανδία, Βουλγαρία και Ελλάδα και αντικείμενο την τεχνολογία, το ίντερνετ και τους δορυφόρους.

Ο ιδρυτής της, όμως, σήμερα τελεί υπό κράτηση και περιμένει την έκδοσή του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, καθώς κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι συνωμότησε εις βάρος της υπέρ της Ρωσίας για να αναπτύξει οπλισμό νέας γενιάς.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Νίκος Μπογονικολός είχε απασχολήσει τις αρχές.

Η πρώτη ήταν το 2015 όταν του είχε επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα παρά ταύτα ο ίδιος φέρεται να ταξίδεψε εκτός Ελλάδας -άγνωστο πώς- και μεταξύ των προορισμών του ήταν και η Ρωσία. Σύμφωνα πάντως με τις αμερικανικές Αρχές, ο Νίκος Μπογονικολός προσλήφθηκε ως πράκτορας προμηθειών για τη Ρωσία το 2017.

Στην Ολλανδία το «κλειδί» της δραστηριότητας του Έλληνα «κατασκόπου»

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η βάση των δραστηριοτήτων του Έλληνα επιχειρηματία κατηγορούμενου για κατασκοπεία βρίσκεται στην Ολλανδία, ενώ φαίνεται πως συνεργαζόταν και με πανεπιστήμια.

Ακόμη, φαίνεται πως είχε ποινικές εκκρεμότητες με τράπεζες, αλλά και υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικούς, με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αυτή να είναι ραγδαίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις