Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Νίκος Παλαιοκώστας: Αγνώριστος στο νοσοκομείο ο «λαβωμένος» αρχιληστής

Νίκος Παλαιοκώστας

Φανερά αδυνατισμένος και καταπονημένος ο μεγαλύτερος ληστής όλων των εποχών Νίκος Παλαιοκώστας, ενώ έχει συνέλθει από λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρεται απ’ το νοσοκομείο «Άγιος Αντρέας» της Πάτρας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.

Το μεσημέρι ο 61χρονος μεταφέρθηκε εκτάκτως στο κοντινότερο νοσοκομείο της πόλης απ’ τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών όπου κρατείται εδώ και χρόνια. Όπως είχε αναφέρει προ ημερών το Newsit ο άλλοτε ορεσίβιος κατάδικος, πληρώνει σήμερα πολύ βαρύ το τίμημα της ελευθερίας του που δεν ήταν παντοτινή.

Πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια ο Νίκος Παλαιοκώστας

Ο Τρικαλινός ληστής, που φυγοδικούσε σε σπηλιές στα Άγραφα και την Πίνδο με θερμοκρασίες κάτω απ’ το μηδέν, εδώ και είκοσι ημέρες υποβάλλεται στην επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Οι θεράποντες γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, έχουν διαγνώσει ότι ήδη έχει χάσει τον ένα του νεφρό αλλά και την όραση απ’ το ένα του μάτι, λόγω της ωχράς κηλίδας. Και όλα αυτά ως αποτέλεσμα της χρόνιας υψηλής αρτηριακής πίεσης από την οποία πάσχει αλλά και επειδή μέχρι τώρα αρνούνταν πεισματικά να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, θεωρώντας πως θα καταπολεμήσει το βαρύ σύμπτωμα στην κυριολεξία με σκόρδα. Πλέον πάσχει από οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ανεπανόρθωτη βλάβη στην ωχρά κηλίδα που είναι υπεύθυνη για την ευκρινή όραση (λεπτομέρειες καταγραφής αντικειμένων), καθώς και για την αντίληψη των χρωμάτων.

Αδελφός του ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας

Ο Νίκος ήταν ο «μέντορας» του καταζητούμενου αδελφού του Βασίλη Παλαιοκώστα, που απέδρασε δυο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Νίκος, καταζητούμενος επί 17 ολόκληρα χρόνια, συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου του 2006, έξω από το χωριό Λιβάδι στον Παρνασσό, πέφτοντας σε ένα μπλόκο που είχε στήσει η αστυνομία της Λιβαδειάς. Ο Παλαιοκώστας προσπάθησε να αποφύγει το μπλόκο, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, αλλά εξετράπη της πορείας του και βγήκε εκτός δρόμου.

Βασίλης Χήτος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις