Ελλάδα

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Από το πατρικό του θα κάνει την υπόλοιπη ποινή του

Τους συγκρατουμενούς του στις φυλακές  του Αγίου Στεφάνου Πατρών, αποχαιρέτησε πριν από λίγη ώρα ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας.

Φορώντας ένα καπέλο και με το αποφυλακιστήριο στα χέρια, μπήκε στο αυτοκίνητο της δικηγόρου του Βασιλικής Αλεξανδροπούλου, η οποία τον μεταφέρει στα Τρίκαλα σύμφωνα με το tempo24.

Εκεί, στο πατρικό του σπίτι στο χωριό Μοσχόφυτο, θα εκτίσει κατ’ οίκον το υπόλοιπο της ποινής του σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Θα μπορεί να βγαίνει δύο φορές την εβδομάδα για να πηγαίνει για αιμοκάθαρση.

Ο 61 ετών άνδρας, βγήκε από τη φυλακή, μετά από βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κοζάνης, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Παλαιοκώστας τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποιος είναι ο Νίκος Παλαιοκώστας

Έχει εμπλακεί σε σειρά ληστειών με την αποκαλούμενη «συμμορία των πέντε» στην οποία μετείχε και ο αδελφός του. Στην ομάδα αποδίδονται περίπου 16 ληστείες τραπεζών σε όλη την χώρα, την περίοδο 1990-1995. Στις 15 Δεκεμβρίου 1995 τα δύο αδέλφια, με ακόμη ένα μέλος της ομάδας, απήγαγαν τον γνωστό βιομήχανο Αλέξανδρο Χαΐτογλου, τον οποίο, αφού πήραν λύτρα δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, άφησαν ελεύθερο λίγες ημέρες μετά.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας συνελήφθη ως καταζητούμενος δραπέτης το 2006 στον Παρνασσό, μετά από μπλόκο της Αστυνομίας. Ήταν κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου για περίπου 16 χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
122
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη