Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Θωμαΐδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει ανεμβολίαστος

Νίκος Θωμαΐδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει ανεμβολίαστος

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, για τους ανεμβολίαστους, καθώς όπως είπε σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Δέλτα είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλοι όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα νοσήσουν.

Ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση περίπτωση να μην νοσήσει κάποιος που είναι ανεμβολίαστος κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, διευκρίνισε πως και ακόμα και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο μπορεί να νοσήσουν, όταν μετά από καιρό μειωθούν τα ποσοστά ανοσίας τους.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο καθηγητής έκανε λόγο για μια σταθεροποιημένη και αισιόδοξη εικόνα για Αττική και Θεσσαλονίκη: «Εδώ και 3 εβδομάδες τα λύματα δείχνουν μια τάση σταθεροποίησης και αυτό είναι ένα θετικό γεγονός».

 

Όπως είπε η άνοδος στον αριθμό των νεκρών – 47 καταγράφηκαν την Τετάρτη – είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο μιας και υπάρχει αύξηση στους διασωληνωμένους. 

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου ανέφερε πως τα ποσοστά σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών είναι χαμηλά. Το 9% των μαθητών έχει εμβολιαστεί στα Γυμνάσια και 19% στα Λύκεια. Ο ίδιος τόνισε πως: «Το 30% των ανηλίκων που παραμένει ανεμβολίαστο μεταφέρει τις φοβίες του στα παιδιά, για αυτό και οι παιδίατροι πρέπει να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις