Τετάρτη, 22 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νίκος Θωμαΐδης: Θα κρατήσει εβδομάδες η κορύφωση στη βόρεια Ελλάδα

Νίκος Θωμαΐδης: Θα κρατήσει εβδομάδες η κορύφωση στη βόρεια Ελλάδα
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Για τη βόρεια Ελλάδα και την εμβολιαστική κάλυψη σε όλη τη χώρα, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, εκτιμώντας πως «αυτή τη τη στιγμή προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες».

Ο κ. Θωμαΐδης πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, τονίζοντας ότι «το επόμενο διάστημα και αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα στις ‘κόκκινες’». Συγκεκριμένα έκανε λόγο για περιοχές όπως η Θεσσαλία και η βόρεια Ελλάδα, οι οποίες έχουν υψηλό ιικό φορτίο και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

«Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη, είναι πολύ χαμηλή και εκεί είναι αναμενόμενη η αύξηση», σημείωσε, απαντώντας στην ερώτηση αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα ενώ υπογράμμισε πως «είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος». 

Παρατηρώντας τα λύματα, ο καθηγητής επισήμανε πως υπάρχει μια σταθεροποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι την εβδομάδα που πέρασε, υπάρχει μια μικρή αύξηση στην Αττική, η οποία είναι μη στατιστικά σημαντική. «Στην Αττική που υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη θα πάμε πιο ομαλά», συμπλήρωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις