Ελλάδα

Νίκος Τζανάκης για κορονοϊό: Ακόμα και 8.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ενδεχόμενο τα κρούσματα κορονοϊού να φτάνουν καθημερινά ακόμα και τα 8.000 δεν απέκλεισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Υπάρχει τάση να πάμε σε 7.000 και 8.000 κρούσματα στους κινητούς μέσους όρους αργότερα», ενώ δεν απέκλεισε ότι θα δούμε 8.000 μέσο κινητό όρο άμεσα.

Σημείωσε πως αυτό το κύμα διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα, καθώς «αυτό που βλέπουμε σε αυτό το κύμα με την αύξηση στα κρούσματα, δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα άλλο στην έναρξη του». Μάλιστα, εκτίμησε πως δεν βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας κορονοϊού αλλά σε μία «ελεγχόμενη» φάση, ωστόσο από πλευράς διαγνώσεων βρισκόμαστε στους μεγαλύτερους αριθμούς.

Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει πως αυτό εν μέρει οφείλεται στα πάρα πολλά τεστ που κάνουμε. Σχετικά με τους πανδημικούς δείκτες είπε πως είμαστε στο 50% των νοσηλειών, σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα. Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν μειωθεί κατά 30 με 40% σε σχέση με τις περιόδους αιχμής προηγούμενων κυμάτων και, όπως είπε, αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό.

 

«Είμαστε σε μια περίπου ελεγχόμενη φάση από πλευράς πίεσης του υγειονομικού συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανεκτό να έχουμε 30 – 40 θανάτους καθημερινά» σημείωσε. Υποστήριξε, δε, πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από το Σάββατο δεν μπορούν να ανακόψουν την αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων, αλλά θα μπορούν να την επιβραδύνουν.

«Οι ανεμβολίαστοι μας είναι μια Δανία και περιμένουμε κρούσματα σε αυτούς. Καθώς η πανδημία προχωράει και τους μολύνει αποκτιέται ανοσία. Είναι σαν την πυρκαγιά που καίει ολόκληρο το δάσος και δεν έχει τι να κάψει και σβήνει μόνη της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έσπευσε να επισημάνει πως «αν ο επίνοσος πληθυσμός το επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο ως συνδυασμός τεχνητής ανοσοποίησης μέσω των εμβολιασμών και φυσικής νόσησης, τότε θα μπορούμε να φτάσουμε σε μια ενδημική μορφή της όπως στην Πορτογαλία», όμως αυτό θα συμβεί μετά την Άνοιξη σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα της Pizza Fan - Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να στελεχωθεί το τηλεφωνικό κέντρο για να λειτουργήσει και να συνδεθεί με όλα τα υποκαταστήματα - τα 109 υποκαταστήματα και franchise σε ολόκληρη τη χώρα
Pizza Fan: Ανεβάζουν ξανά ρολά τα καταστήματα – Επιστρέφουν οι 2.000 εργαζόμενοι, μέχρι τη Δευτέρα οι πληρωμές τους
Δολοφονία στις Σέρρες: «Αποκλείω να το έκανε ο γιος, το θύμα μου είχε πει ότι τον παρενοχλούν κάποιοι» λέει γειτόνισσα του πατέρα
«Ο γιος ήταν φοβισμένος, ήθελε να πάει στην αστυνομία, το θύμα όταν έπινε δημιουργούσε φασαρίες και χτυπούσε και τη γυναίκα του, έχουν περάσει δύσκολα», λέει γειτόνισσα του 68χρονου στο newsit.gr
Το θύμα και ο γιος του που κρίθηκε προφυλακιστέος