Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νίκος Τζανάκης για κορονοϊό: Πάνω από 2.500 νεκροί μέχρι τέλος του χρόνου

Νίκος Τζανάκης για κορονοϊό: Πάνω από 2.500 νεκροί μέχρι τέλος του χρόνου

Ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι το ιικό φορτίο στην Ελλάδα σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη. Ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, λέγοντας πως μέχρι τέλος του έτους οι νεκροί θα αυξηθούν επικίνδυνα.

Ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε πως τα νούμερα είναι αμείλικτα και τόνισε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε 2.500 νεκρούς από κορονοϊό στην Ελλάδα. Όπως είπε «κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν». 

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως αν με «ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7 με 8 θανάτους την ημέρα».

Σχετικά με τις παρελάσεις ανέφερε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός και σχολίασε: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις