Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νίκος Τζανάκης για Στέφανο Τσιτσιπά: Αν νοσήσει διακινδυνεύει την καριέρα του

Νίκος Τζανάκης για Στέφανο Τσιτσιπά: Αν νοσήσει διακινδυνεύει την καριέρα του

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρρωστήσει με κορονοϊό τότε δυνητικά θα μπορούσε να διακινδυνέψει την καριέρα του, καθώς η νόσος Covid-19 θα μπορούσε να χτυπήσει κάποιο ζωτικό όργανο με μακροπρόθεσμες συνέπειες, σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζάνακης μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τις δηλώσεις του νεαρού τενίστα.

Ο Νίκος Τζάνακης είπε χαρακτηριστικά πως η άποψη του Στέφανου Τσιτσιπά έχει δύο πλευρές η μία είναι η ατομική πλευρά του ίδιου του αθλητή η οποία, όπως είπε, είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει οι γιατροί του και το team που τον προπονεί να προσέξει πάρα πολύ. Εξήγησε πως ακόμα και αν ο τενίστας περάσει ήπια την νόσο κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα τόσο μεγάλες που να του στοιχίσει ακόμα και την καριέρα του.

Τόνισε πως οι γιατροί έχουν νοσηλεύσει ασθενείς με ήπια συμπτώματα που στην πορεία εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα, αρρυθμίες και άλλες σοβαρές (ακόμα και χρόνιες) επιπτώσεις: «Συνεπώς αυτή καθεαυτή η δήλωση είναι ατυχής και πιστεύω ότι κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία αυτού του αθλητή που μας κάνει περήφανος με τις επιδόσεις του».

Η άλλη πλευρά είναι ο αντίκτυπος που φέρουν οι δηλώσεις Τσιτσιπά καθώς αποτελεί ένα ίνδαλμα και τόνισε πως αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη μεγάλης μερίδας νέων, ότι εγώ θα το περάσω εύκολα και δε με ενδιαφέρει η κοινωνία: «Τις ευθύνες θα πρέπει να αναζητήσουμε σε όλους μας διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο όπου το εγώ είναι το επίκεντρο όλων ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία».

Συνέχισε, λέγοντας, πως: «Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις