Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Νοσοκομείο Αττικόν: 47χρονος ήταν νεκρός στις τουαλέτες για τουλάχιστον τρεις ημέρες

Νοσοκομείο Αττικόν: 47χρονος ήταν νεκρός στις τουαλέτες για τουλάχιστον τρεις ημέρες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, που έρχεται να επιβεβαιώσει το… βουνό από προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΣΥ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένας 47χρονος βρισκόταν νεκρός στις τουαλέτες του νοσοκομείου για -τουλάχιστον- τρεις ημέρες και τελικά εντοπίστηκε από το προσωπικό, λόγω της έντονης και δυσάρεστης μυρωδιάς. Ο άνδρας ήταν τοξικομανής και εισήχθη στο Αττικόν, λόγω προβλημάτων υγείας που του είχε προκαλέσει η χρήση ναρκωτικών. Οι γιατροί της Πνευμονολογικής – Νευρολογικής κλινικής του είχαν κάνει πειθαρχικό εξιτήριο, καθώς – σύμφωνα με το ρεπορτάζ- δημιουργούσε προβλήματα και δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις τους. 

Ο 47χρονος εντοπίστηκε στις τουαλέτες, τρυπημένος από μία σύριγγα. Εκτιμάται, ότι βρισκόταν εκεί νεκρός για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Όπως υποστήριξαν οι καθαρίστριες, δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα και θεώρησαν ότι ήταν κάποιος μέσα. Έτσι δεν μπήκαν να καθαρίσουν, με αποτέλεσμα η σορός να γίνει αντιληπτή από την έντονη δυσοσμία.     

Σε δηλώσεις του στο newsit.gr, ο Σπύρος Αποστολόπουλος, Διοικητής του Νοσοκομείου “Αττικόν”, ανέφερε πως έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και υποστήριξε ότι “ήταν ένας χώρος που είχε εντοπίσει ο ίδιος ότι ήταν αδρανής και δεν ήταν λειτουργικός και τον είχε ανακαλύψει από το διάστημα της νοσηλείας του. Δεν ξέρουμε την ακριβή μέρα του θανάτου του. Αμέσως, ακαριαία φωνάξαμε την ασφάλεια, ήρθαν οι άνθρωποι εκεί, έψαξαν και βρήκαν τα στοιχεία. Και όταν κοιτάξαμε στα αρχεία του νοσοκομείου, είδαμε πως ήταν ο ασθενής, στον οποίο οι γιατροί είχαν δώσει πειθαρχικό εξιτήριο από τις 5 Ιουνίου. Από τότε δεν είχαμε κανένα νέο και δεν ξέραμε την τύχη του.

Ο χώρος αυτός δεν ήταν ένας λειτουργικός χώρος καθημερινής χρήσης, ώστε να μπαίνουν κάθε μέρα καθαρίστριες για να καθαρίζουν. Είχε αποχαρακτηριστεί από χώρος τουαλέτας και είχε βγει από τη λειτουργία της για λίγες μέρες, γιατί γίνονταν κάποιες εργασίες εκεί”.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις