Τρίτη, 28 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νοσοκομείο Αττικόν: Η ανακοίνωση για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου – «Η εισαγωγή σε ΜΕΘ γίνεται με αυστηρά κριτήρια»

Νοσοκομείο Αττικόν: Η ανακοίνωση για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου – «Η εισαγωγή σε ΜΕΘ γίνεται με αυστηρά κριτήρια»
Eurokinissi

Ανακοίνωση για το περιστατικό με τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου εξέδωσε το Νοσοκομείο «Αττικόν», το μεσημέρι της Τετάρτης (24.4.24).

Υπενθυμίζεται ότι ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμά του στα social media, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του 79χρονου Δημήτρη Καλλιάνου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του τόνισε πως «οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια παίρνουν τις αποφάσεις για τις ΜΕΘ». Ο πατέρας του Γιάννης Καλλιάνος υπέστη ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου δίνει μάχη για τη ζωή του αν και οι γιατροί του είχαν πει ότι είναι ότι είναι καλά.  

Η ανακοίνωση από το «Αττικόν»

«Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το «Αττικόν».

Και επισημαίνεται: «Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ».

«Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε», σημειώνεται.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο, ο ασθενής «μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων. Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. “Αττικόν” καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας».

«Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δε
πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

«Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού», καταλήγει η ανακοίνωση του «Αττικόν» που την υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Σπυρίδων Αποστολόπουλος.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις