Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Κάτοικοι αλυσοδέθηκαν ζητώντας την αναβάθμισή του

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Κάτοικοι αλυσοδέθηκαν ζητώντας την αναβάθμισή του

Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με 11 γιατρούς και  παράλληλα την αναβάθμισή του, ζητά σύσσωμη η πόλη. Εκατοντάδες κάτοικοι μάλιστα διαδήλωσαν με ιδιαίτερο τρόπο χτες (03.02.2023), με αυτό το αίτημα.

Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα ήταν έκδηλη η αγωνία των κατοίκων για το μέλλον του νοσοκομείου το οποίο καλύπτει την πόλη τους, καθώς όπως λένε, οι ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες έχουν σημαντικά υποβαθμιστεί.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείο με 11 γιατρούς πριν την προκήρυξη των εκλογών ώστε να μπορεί να λειτουργεί με σχετική επάρκεια αλλά και ασφάλεια τόσο για ασθενείς όσο και για το προσωπικό.

Το ίδιο αίτημα έχει τεθεί και από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, ο επικεφαλής της επιτροπής φορέων που διοργάνωσε το χθεσινό συλλαλητήριο κ. Μαμαντόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Βλασάκης, δήλωσαν στο Ράδιο Λασίθι, πως θα υπάρξει κάλεσμα για συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία που προγραμματίζεται στα τέλη Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή όλων τους Νοσοκομειακών φορέων της Κρήτης.

«Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει»

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι μετά από χρόνια συστηματικής και σκόπιμης υποβάθμισης, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης το νοσοκομείο Ιεράπετρας σήμερα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση και λειτουργεί – όπως λένε – «μετά βίας».

Μεγάλο μέρος γιατρών και προσωπικού έχει αποχωρήσει ή πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα, ενώ νέες προσλήψεις δεν γίνονται και δεν υπάρχει πρόθεση να γίνουν.

«Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένα την πρόθεσή της να το μετατρέψει – στην καλύτερη περίπτωση – σε Κέντρο Υγείας. Μα είναι δυνατόν μετά από τόσους αγώνες να βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από ότι πριν 15-20 χρόνια που ξεκινούσαμε τις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο μας; Τι νόημα είχαν τελικά οι αγώνες;», αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στην οποία κάνουν λόγο για την άσκηση βάρβαρων και ανάλγητων πολιτικών.

«Ας δούμε και ας ακούσουμε τις διαμαρτυρίες ακόμα και στα μεγάλα νοσοκομεία, όπως του Ρεθύμνου. Όλοι φωνάζουν για τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα, αδυναμία λειτουργίας, δυσβάσταχτα και εξουθενωτικά ωράρια χωρίς ρεπό από το προσωπικό, τεράστιες ουρές και λίστες αναμονής ασθενών.

Όμως χάρη στους αγώνες εκείνους υπάρχει σήμερα νοσοκομείο να το υπερασπιστούμε. Χάρη στους αγώνες εκείνους χιλιάδες συνάνθρωποί μας είχαν περίθαλψη στον τόπο τους και δεκάδες ζωές σώθηκαν επειδή υπήρχε νοσοκομείο κοντά τους», αναφέρουν και προσθέτουν πως στο νομό Λασιθίου υπάρχουν τρία αστικά κέντρα που οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται από Κέντρα Υγείας.

«Κανένα νοσοκομείο δεν χρειάζεται να αποδείξει τη χρησιμότητά του!  Κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Δείτε τις φωτογραφίες του Ράδιο Λασίθι:

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις