Ελλάδα

Νοσοκομείο Μεταξά: Έδωσαν εξιτήριο σε ασθενή χωρίς να του κάνουν το χειρουργείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα και οι κακοδαιμονίες στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει περιστατικό στο νοσοκομείο Μεταξά, που όπως λέει αποδεικνύει τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα οποία ταλαιπωρούν τους ασθενείς βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ο γιατρός Π.Ν. εισήχθη στις 20/9/2023 στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, στην Ουρολογική Κλινική με σκοπό να υποβληθεί σε τακτικό χειρουργείο Ca Προστάτη στις 22/9.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, τον ενημέρωσαν ότι θα λάβει … εξιτήριο για την επόμενη μέρα με την δικαιολογία ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει τη δέουσα καρδιολογική υποστήριξη (!!!), ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου).

«Ούτε καν φρόντισαν να τον στείλουν την ίδια μέρα σε κάποιο νοσοκομείο που θα είχε τη δυνατότητα να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση, ώστε να επιστρέψει για να προχωρήσουν στο προγραμματισμένο χειρουργείο. Και για να μην του πουν να μην ξαναγυρίσει…, τον έστειλαν χωρίς παραπεμπτικό να ψάξει να βρει μόνος του να κάνει εξέταση μελέτης ύπνου, χωρίς να τον στείλουν σε κάποιο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο κλπ!!! ενώ όλοι ξέρουν πως τα ραντεβού στα νοσοκομεία είναι κλεισμένα για μεγάλο διάστημα και η εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές είναι πανάκριβη», σημειώνουν στην καταγγελία τους οι Νοσοκομειακοί γιατροί.

«Μόνη λύση οι ιδιωτικές κλινικές;»

Το τραγικό, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, είναι ότι το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν, αλλά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Αν συνέβη κάτι τέτοιο σε γιατρό, με τους πολίτες που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου τα πράγματα θα είναι χειρότερα, λένε οι γιατροί:

«Όταν συμβαίνει σε έναν άνθρωπο με λόγο και γνώση καταλαβαίνουμε τι αντιμετωπίζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από διαδικασίες. Καταλαβαίνουμε πως σπρώχνονται χιλιάδες άνθρωποι στις ιδιωτικές κλινικές.

  • Ας απαντήσει ο υπουργός υγείας στον ασθενή, τι πρέπει να κάνει…
  • Ας μας πει γιατί ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να παρέχει καρδιολογική υποστήριξη, για την πραγματοποίηση ενός χειρουργείου;
  • Ας μας πει πως αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά που εισάγονται στο χειρουργείο;

Πότε επιτέλους όλοι θα έχουμε σύγχρονες δωρεάν παροχές υγείας;», διερωτάται η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεση στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα τροπή για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο - Οι αναφορές για ανείσπρακτα ενοίκια και καταδίωξη της διασώστριας
Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο της 42χρονης, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της και τα κίνητρα του 30χρονου που τη μαχαίρωσε
Η άτυχη 42χρονη στη Σύρο 10
Πέφτει η αυλαία για τη Μαίρη Λίντα, τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού - Σήμερα η κηδεία της
Η κηδεία της Μαίρη Λίντα θα τελεστεί στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο Γηροκομείο  Αθηνών εκεί που πέρασε τα τελευταία της χρόνια
Μαίρη Λίντα
Κακοκαιρία «εξπρές» με καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και οι 11 περιοχές που θα επηρεαστούν
Συναγερμός σε 11 περιοχές της χώρας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έντονη κεραυνική δραστηριότητα για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Καιρός