Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νοσοκομείο Παίδων: Παρίστανε τον… συντηρητή ATM και προσπάθησε να το «ξαφρίσει» (pics)

Νοσοκομείο Παίδων: Παρίστανε τον… συντηρητή ATM και προσπάθησε να το «ξαφρίσει» (pics)

Μετά τη «βροχή» κλεμμένων πορτοφολιών στο Λαϊκό, άλλο ένα περιστατικό απόπειρας κλοπής μέσα σε νοσοκομείο προκαλεί έκπληξη, με «θύμα» αυτή τη φορά ένα ATM.

Συγκεκριμένα, Κυριακή 13 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, έγινε απόπειρα κλοπής του ΑΤΜ, το οποίο όχι απλώς βρίσκεται εντός του κτιρίου του νοσοκομείου αλλά και δίπλα από τα γραφεία της διοίκησης.

Το έπαιξε… συντηρητής ATM πριν φύγει τρέχοντας

Ήταν περίπου 19.00, όταν ένας ηλεκτρολόγος του νοσοκομείου είδε ένα άτομο να προσπαθεί να κόψει το ΑΤΜ με έναν τροχό.

Όταν ο ηλεκτρολόγος ρώτησε τον άνδρα τι κάνει εκεί, ο επίδοξος ληστής απάντησε ότι είναι συντηρητής ΑΤΜ από την τράπεζα. Ο ηλεκτρολόγος ανταπάντησε ότι συντήρηση δεν γίνεται με τροχό, ούτε κόβοντας το μηχάνημα. Σε εκείνο το σημείο ο επίδοξος ληστής έφυγε τρέχοντας.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία αλλά και οι υπεύθυνοι της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ακόμα δεν είναι γνωστό αν το άτομο που προσπάθησε να «ξηλώσει» το ΑΤΜ κατάφερε να πάρει τελικά και χρήματα.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο, το οποίο είναι σχετικά απομονωμένο, φυλάσσεται από ένα φύλακα στη βάρδια, ο οποίος βρίσκεται στην πύλη του νοσοκομείου. Τις ώρες που λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει και δεύτερος φύλακας αλλά είναι από την άλλη μεριά του νοσοκομείου.

«Τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι»

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γιαννάκο το ζήτημα της φύλαξης των νοσοκομείων είναι διαχρονικό.

Όπως υποστηρίζει «το νέο αυτό περιστατικό, μετά τα πορτοφόλια στο Λαϊκό, αποδεικνύει ότι τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι.

Οι φύλακες είναι ελάχιστοι λόγω έλλειψης κονδυλίων επιφορτισμένοι και με τους αυστηρούς ελέγχους λόγω πανδημίας. Η αστυνομία δεν προγραμματίζει περιπολίες στους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία. Όταν συμβεί οποιαδήποτε κλοπή ή άλλη έκνομη πράξη οι διοικήσεις των νοσοκομείων ρίχνουν το μπαλάκι για υποβολή μήνυσης στα θύματα συναδέλφους οι οποίοι όμως φοβούμενοι μη στοχοποιηθούν, δικαιολογημένα διστάζουν».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις