Ελλάδα

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Αγώνας δρόμου για την ιχνηλάτηση των επαφών του ιερέα – Νέο στοιχείο «κλειδί»

Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, ο αρχιδιάκονος είναι σε καραντίνα. Τι λέει στο newsit.gr o επίτροπος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο “χτύπημα” του κορονοϊού και να επιστρέψει στην εργασία του. Ωστόσο, νόσησε για δεύτερη φορά και είναι ο πρώτος Έλληνας που μολύνθηκε από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του φονικού ιού.

Χθες, Κυριακή (31.01.2021), στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στον ΕΟΔΥ σήμανε κόκκινος συναγερμός. Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μετέβησαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό, γιατί ένας αρχιδιάκονος του Iερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού.

Ο 36χρονος κληρικός που είναι πατέρας δύο παιδιών που φοιτούν στον νηπιαγωγείο, εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες βρίσκεται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr, ο αρχιδιάκονος παρίστατο στα συσσίτια που γίνονται στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στην Ξηροκρήνη. Εξετάζεται, λοιπόν, η πιθανότητα να κόλλησε το μεταλλαγμένο στέλεχος σε κάποιο από αυτά, καθώς εκεί, μεταξύ άλλων, σιτίζονται και μετανάστες από την Αφρική. Βέβαια, ασφαλή συμπεράσματα για την προέλευση του στελέχους και το ενδεχόμενο διασποράς του στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προκύψουν από την ιχνηλάτηση που διενεργεί τις τελευταίες ώρες ο ΕΟΔΥ.

Από νωρίς σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιούνται μοριακά τεστ, ενώ αρκετοί από τους πιστούς που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν επισκεφτεί την εκκλησία, σπεύδουν στα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελεγχθούν.

“Αν είχαμε κι άλλο κρούσμα θα το γνωρίζαμε”

Ο 36χρονος διάκονος που είναι και στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Νεαπόλεως, Βαρνάβα, “χτυπήθηκε” για δεύτερη φορά από το φονικό ιό. Η πρώτη φορά ήταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. “Ο άνθρωπος από τη στιγμή που διαγνώστηκε και πάλι θετικός, τήρησε τα μέτρα προστασίας. Είχαμε πολύ καιρό να τον δούμε, σχεδόν ένα μήνα. Αν είχαμε κι άλλο κρούσμα θα το γνωρίζαμε” λέει στο newsit.gr, o επίτροπος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη, Πέτρος Παναγιωτόπουλος.

Ο κληρικός αφού ξεπέρασε την πρώτη δοκιμασία, επέστρεψε στα καθήκοντα του και πάλι γύρω στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Μάλιστα, συμμετείχε και στις λειτουργίες κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και των Φώτων, ωστόσο όπως λέει ο επίτροπος της εκκλησίας δεν θυμάται να συμμετείχε στην κοινωνία των πιστών.

Ο ιερέας διαγνώστηκε δεύτερή φορά θετικός στον ιό πριν από περίπου τρεις εβδομάδες κι αμέσως τέθηκε σε καραντίνα. Πλέον, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ερευνούν όλες τις στενές επαφές που είχε, αλλά και το ενδεχόμενο να κόλλησε το μεταλλαγμένο ιό από κάπου αλλού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο 30χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του στο Ηράκλειο - «Ο γαμπρός μου έπαιζε θέατρο» λέει η μητέρα της 28χρονης
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος και πώς η 28χρονη έπεσε μόνη της από το όχημα - «Μου είχε δώσει κλωτσιά και με είχε ρίξει κάτω ενώ ήμουν εγχειρισμένη 10 μέρες» λέει η μητέρα της
Η 28χρονη που νοσηλεύεται έχοντας σοβαρά τραύματα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Ελλάδα θεσπίζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της στα σχολεία
Η χρήση εργαλείων ΤΝ θα είναι προαιρετική και υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού, με απαγορεύσεις για deepfakes, πλήρως αυτοματοποιημένη αξιολόγηση και εισαγωγή προσωπικών δεδομένων μαθητών
Μαθητές, σχολείο