Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Νότης Μαυρουδής: Οι τελευταίες δηλώσεις του αδικοχαμένου συνθέτη και η αναφορά στο Πήλιο που λάτρευε

Νότης Μαυρουδής: Οι τελευταίες δηλώσεις του αδικοχαμένου συνθέτη και η αναφορά στο Πήλιο που λάτρευε

O Νότης Μαυρουδής σκοτώθηκε στο Πήλιο που λάτρευε. Λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, είχε κάνει δηλώσεις, που έμελλε να είναι και οι τελευταίες της ζωής του…

Σοκαρισμένη παραμένει όλη η Ελλάδα, αλλά και η τοπική κοινωνία στο Πήλιο, από τον άδικο χαμό του γνωστού, καταξιωμένου και αγαπητού συνθέτη Νότη Μαυρουδή το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου, που είχε πάει για λίγες ημέρες ξεκούρασης, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Σκοτώθηκε όταν έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, ίσως για να διορθώσει κάτι, αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό. Ο 77χρονος έπεσε από ύψος τριών μέτρων πάνω σε πέτρα με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή το νέο του άλμπουμ, αλλά και μια μουσική παράσταση που θα δίνονταν στον Βόλο, ο Νότης Μαυρουδής, συνομίλησε με τον Ηλία Κουτσερή, στο Ράδιο Ένα και πέρα από τα όσα αφορούσαν στα δυο αυτά θέματα, εξύμνησε την Μακρινίτσα που ουσιαστικά είναι η φυσική συνέχεια της Κουκουράβας όπου ήταν το σπίτι του.

«Είμαι τυχερός που έχω αράξει στη Μακρινίτσα και απολαμβάνω όλα αυτά που μας προσφέρει ο τόπος», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Νότης Μαυρουδής αναφέρθηκε και στα σχόλια του «Λουδοβίκου των Ανωγείων», ο οποίος εξήρε την ομορφιά του Πηλίου και συγκεκριμένα της Μακρινίτσας, με τον μουσικό να σχολιάζει ότι «ο Λουδοβίκος ξέρει πολύ καλά όλα αυτά τα βαθιά νοήματα, το βλέμμα και τις αισθήσεις, διότι πέρα από τραγουδοποιός είναι και ένας πολύ καλός ζωγράφος. Όταν έρχομαι στη Μακρινίτσα νιώθω αυτή την αύρα του τόπου. Θεωρώ ότι είμαι τυχερός που έχω αράξει εκεί στη Μακρινίτσα κι απολαμβάνω όλα αυτά που μας προσφέρει ο τόπος».

Ο Νότης Μαυρουδής επεσήμανε πως υπήρχε η ανάγκη της δημιουργίας και αφορμή στάθηκαν οι στίχοι της Μάγδας Κατσάκου. «Η Μάγδα Κατσάκου είναι πρωτοεμφανιζόμενη στη δισκογραφία. Βρήκα εξαιρετικούς τους στίχους της και πολύ σύγχρονους.

Βρίσκοντας αυτούς τους στίχους θεώρησα ότι ήταν μία ευκαιρία να ξεδιπλώσω κι εγώ τα δικά μου χαρακτηριστικά της μουσικής», επεσήμανε ο ίδιος και στάθηκε στη λέξη «κρυφό» που εμπεριέχεται στον τίτλο του άλμπουμ λέγοντας πως τα τραγούδια που γράφτηκαν φανερώνουν «αυτά που έχουμε μέσα στην ψυχή μας, αυτά που θέλουμε να τα πούμε, αλλά δεν βρίσκουμε τον τρόπο. Γι’ αυτό και το κρυφό έχει να κάνει με το εσωτερικό», είπε ο γνωστός συνθέτης και μουσικός.

Πηγή: magnesianews.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις