Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Novartis: Αναφορά του Κωνσταντίνου Φρουζή στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου

Novartis: Αναφορά του Κωνσταντίνου Φρουζή στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προσέφυγε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και κατηγορούμενος στην υπόθεση, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στην αναφορά που κατέθεσε, διά των συνηγόρων του, ο Κωνσταντίνος Φρουζής ζητά από την εισαγγελέα κ. Δημητρίου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση της Novartis, μετά και τις πρόσφατες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννη Αγγελή.

Και συγκεκριμένα τονίζει, αφενός ότι εκκρεμούν τρεις ποινικές διώξεις σε βάρος του χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και αφετέρου αναφέρεται στο ζήτημα της δέσμευσης του μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού που είχε στο εξωτερικό.

Όπως τονίζει ο εν λόγω λογαριασμός τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.

Με αυτό το επιχείρημα ο κ. Φρουζής τονίζει ότι ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση αυτού, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Επόμενό του βήμα ήταν να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο, διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με τη σειρά της η τελευταία διαβίβασε το αίτημα πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

“Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κυρία Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της”, συμπληρώνοντας ότι “μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεώς μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένειά μου συνέπειες”.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι 16 μήνες μετά την “αποκάλυψη” της υπόθεσης για “δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων” εκκρεμούν σε βάρος του 3 ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με “ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις