Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Novartis: Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην μήνυση Σαμαρά

Σαμαράς

Στο πλευρό των εισαγγελέων διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis τάσσεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνη Σαμαράς κατά των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis., η ‘Ενωση συνιστά ηρεμία και νηφαλιότητα.

«Οι δικαστές και εισαγγελείς λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας που ορίζει το Σύνταγμα» επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους, προσθέτοντας «μόνες αρμόδιες για την αξιολόγηση και κρίση σε κάθε υπόθεση είναι οι κατά περίπτωση επιλαμβανόμενες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Με την από 12 Φεβρουαρίου 2018 με ανακοίνωση η Ένωση επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη Δικαιοσύνη η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η κατάθεση μηνύσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της Novartis επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας. Οι δικαστές και εισαγγελείς λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας που ορίζει το Σύνταγμα.

Εντός του πλαισίου αυτού προβλέπεται ο έλεγχος από τα θεσμικά όργανα για κάθε πράξη ή παράλειψη. Μόνες αρμόδιες για την αξιολόγηση και κρίση σε κάθε υπόθεση είναι οι κατά περίπτωση επιλαμβανόμενες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

Ανεξάρτητα από την βασιμότητα ή μη των καταγγελιών για τις οποίες δεν μπορούμε ούτε δικαιούμαστε να έχουμε οποιαδήποτε θέση, επισημαίνουμε και πάλι ότι είναι αναγκαίο να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ως προϋποθέσεις αναγκαίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις