Ελλάδα

Novartis: Η Εισαγγελία Διαφθοράς απαντά για την… γιάφκα στην Μαβίλη!

Θέση παίρνει η Εισαγγελία Διαφθοράς αναφορικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για "γάφκα" στην πλατεία Μαβίλη όπου λάμβαναν χώρα καταθέσεις μαρτύρων για την Novartis.

Η υπόθεση Novartis εξακολουθεί να παραμένει στην επικαιρότητα. Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων εκτός των χώρων των δικαστηρίων και της ΓΑΔΑ προβλέπεται βάση του νόμου περί προστασίας μαρτύρων.

Αυτό διευκρίνιζαν σήμερα, Τρίτη 17.09.2019, πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το περίφημο διαμέρισμα (σ.σ. «γιάφκα») στην πλατεία Μαβίλη στο οποίο φέρονται να λάμβαναν καταθέσεις οι εισαγγελείς διαφθοράς από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Υπόθεση Novartis – Η απάντηση για καταθέσεις

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα το οποίο επιλέχθηκε από το τμήμα Προστατευόμενων Μάρτυρων, γίνονταν οι συναντήσεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες προκειμένου να ληφθούν οι καταθέσεις τους για την υπόθεση της Novartis.

[read4more]

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες για λογους ασφαλειας δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην εισαγγελία διαφθοράς για καταθέσεις.

Λόγω αυτού, οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα ή στην ασφάλεια σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν πως η διαδικασία που ακολουθείτο ήταν το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων να μεταφέρει οδικώς τους εισαγγελεις Διαφθορά στο σημείο-κάτω από άκρα μυστικότητα- για λόγους προστασίας των μαρτυρων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα το διαμέρισμα ξενοικιάστηκε από την αστυνομία και οι τελευταίες καταθέσεις δόθηκαν στην Ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Γρεβενίτης: Ανοίγουν τα στόματα στη μυστηριώδη εξαφάνιση του επιχειρηματία στη Λακωνία – «Ήταν λίγο ιδιόρρυθμος»
«Πέρασαν από το μυαλό μας όλα, ότι κάποιος μπορεί να τον έχει απαγάγει, ότι είχε οικονομικές διαφορές με κάποιους ή ότι μπορεί να εξαφανίστηκε μόνος του»
Ο επιχειρηματίας Κώστας Γρεβενίτης που εξαφανίστηκε στη Λακωνία
Τέμπη: 90 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν προσυγκεντρώσεις σε Ομόνοια και Προπύλαια
Φαναράκια γύρω από τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών 28
Η Μαρία Λαδά ιδρυτικό μέλος της ένωσης ΑμεΑ «Υπερίων» η γυναίκα που σκοτώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Πώς συνέβη η τραγωδία
Η 67χρονη υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα για την προσβασιμότητα, την ασφάλεια μετακίνησης και την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή
Η άτυχη επιβάτιδα Μαρία Λαδά που τραυματίστηκε θανάσιμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 37