Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Novartis: Η Εισαγγελία Διαφθοράς απαντά για την… γιάφκα στην Μαβίλη!

Novartis

Θέση παίρνει η Εισαγγελία Διαφθοράς αναφορικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για “γάφκα” στην πλατεία Μαβίλη όπου λάμβαναν χώρα καταθέσεις μαρτύρων για την Novartis.

Η υπόθεση Novartis εξακολουθεί να παραμένει στην επικαιρότητα. Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων εκτός των χώρων των δικαστηρίων και της ΓΑΔΑ προβλέπεται βάση του νόμου περί προστασίας μαρτύρων.

Αυτό διευκρίνιζαν σήμερα, Τρίτη 17.09.2019, πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το περίφημο διαμέρισμα (σ.σ. «γιάφκα») στην πλατεία Μαβίλη στο οποίο φέρονται να λάμβαναν καταθέσεις οι εισαγγελείς διαφθοράς από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Υπόθεση Novartis – Η απάντηση για καταθέσεις

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα το οποίο επιλέχθηκε από το τμήμα Προστατευόμενων Μάρτυρων, γίνονταν οι συναντήσεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες προκειμένου να ληφθούν οι καταθέσεις τους για την υπόθεση της Novartis.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες για λογους ασφαλειας δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην εισαγγελία διαφθοράς για καταθέσεις.

Λόγω αυτού, οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα ή στην ασφάλεια σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν πως η διαδικασία που ακολουθείτο ήταν το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων να μεταφέρει οδικώς τους εισαγγελεις Διαφθορά στο σημείο-κάτω από άκρα μυστικότητα- για λόγους προστασίας των μαρτυρων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα το διαμέρισμα ξενοικιάστηκε από την αστυνομία και οι τελευταίες καταθέσεις δόθηκαν στην Ασφάλεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις