Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Novartis: Σκέψεις να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή!

Novartis

Το ενδεχόμενο να ανατεθεί η υπόθεση της Novartis σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ενδεχομένως να εξετάσει το Εφετείο της Αθήνας μετά τα αποτελέσματα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Στην περίπτωση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, υπάρχουν σκέψεις να γίνει επίκληση του άρθρου 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να ανατεθεί η υπόθεση της Novartiis σε ειδικό Εφέτη ανακριτή, λόγω της σπουδαιότητάς της και  να φύγει από τα χέρια των ανακριτών της διαφθοράς.

Πως συγκαλείεται η Ολομέλεια Εφετών

Για να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και ν’ ανατεθεί η υπόθεση σε ανακριτή διαφθοράς δύο προϋποθέσεις υπάρχουν.

Η μία είναι ο προϊστάμενος (διευθύνων) του Εφετείου Αθηνών Θεόδωρος Κανελλόπουλος επικαλούμενος το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να συγκαλέσει την Ολομέλεια Εφετών προκειμένου η επίμαχη υπόθεση λόγω της σπουδαιότητας της να ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή.

Η δεύτερη περίπτωση είναι 20 Εφέτες με τις υπογραφές τους να ζητήσουν από τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών την σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου να κριθεί δια ψηφοφορίας  εάν πρέπει ή  όχι να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή.

Μαζεύουν… υπογραφές για τη Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν συγκεντρωθεί  16 υπογραφές, αλλά κρίθηκε αναγκαίο να «παγώσει» προσωρινά το θέμα εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας.

Για τη πιθανότητα πάντως σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι το αίτημα είναι «μη νόμιμο», προσθέτοντας ότι: «οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις