Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Novartis: Τον Μάρτιο θα συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας της Ράικου

Novartis: Τον Μάρτιο θα συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας της Ράικου

Μέσα στον Μάρτιο θα συζητηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η αγωγή της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Ράικου για την υπόθεση της Novartis.

Η αγωγή φέρει την υπογραφή και του συζύγου της κ. Ράικου, γιατρού στο επάγγελμα και με αυτή διεκδικούν συνολική αποζημίωση ύψους 300. 000 ευρώ από την εισαγγελέα, Ελένη Τουλουπάκη και των δύο ακόμα εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση θα προεδρεύσει η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς η κ. Ράικου και οι εναγόμενοι εισαγγελείς προέρχονται από την ποινική δικαιοσύνη.

Αυτή την στιγμή, την αγωγή κακοδικίας χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Σημειώνεται ότι η Ελένη Ράικου και ο σύζυγος της επικαλούνται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως φέρονται να επισημαίνουν, θεωρούν υπεύθυνους την κ. Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της για τις διαρροές στον Τύπο σχετικά με την υπόθεση Novartis και την εμπλοκή του ονόματος του συζύγου της κ. Ράικου σε αυτήν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις