Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ντου των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο

νοσοκομειακοί γιατροί

“Πανικός” επικράτησε το πρωί της Πέμπτης (09.11.2017) στο υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί οργισμένοι πραγματοποίησαν έφοδο σηκώνοντας τα ρολά και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι γιατροί στην οδό Αριστοτέλους, εισήλθαν στο υπουργείο, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη και απαιτώντας την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στην ελαστική εργασία, όχι στην ελαστική Υγεία. Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

νοσοκομειακοί γιατροί

νοσοκομειακοί γιατροί

νοσοκομειακοί γιατροί

24ωρη απεργία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε σήμερα (09.11.2017) η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, που ψηφίζεται.

νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί

Τι απαιτούν

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και υποστηρίζουν ότι πρόκειται, για ένα νομοθέτημα το οποίο ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών, καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες, η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. «Ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και κάθε κανονικότητα στο ωράριο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομειακοί γιατροί

Ζητούν πενθήμερο – εξάωρο – τριαντάωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό την αμέσως επόμενη μέρα και διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις