Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Νύχτα κόλαση στη Νέα Σμύρνη: Το χρονικό των βίαιων επεισοδίων

Νύχτα κόλαση στη Νέα Σμύρνη: Το χρονικό των βίαιων επεισοδίων

Άγρια επεισόδια, τραυματισμοί, μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμος συνθέτουν το σκηνικό που έζησε σήμερα η Νέα Σμύρνη.

Το κλίμα μύριζε μπαρούτι από νωρίς με αφορμή την τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη όπου πάνω από 5000 άτομα διαδήλωσαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα περιστατικά βίας των προηγούμενων ημερών στην περιοχή και στο ξυλοδαρμό ενός πολίτη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Click4more: Νέα Σμύρνη: Ξυλοκοπούν άγρια τον αστυνομικό για 2,5 λεπτά – Όλο το βίντεο σοκ

Την συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διαδέχθηκε η πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου περίπου 3.000 άτομα έδωσαν το παρών.  Σύμφωνα με την αστυνομία μια ομάδα περίπου 400 ατόμων που βρίσκονταν μπροστά από την πορεία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν το ΑΤ της περιοχής και κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου.

Από τη μια μια μερίδα διαδηλωτών άρχισε να πετάει πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών και με ρίξεις νερού.

Το χάος επεκτάθηκε γρήγορα στις γύρω περιοχές στη Νέα Σμύρνη όπου είχαμε μάχες ακόμη και σώμα με σώμα ανάμεσα στις δυο πλευρές ενώ τα επεισόδια έφτασαν ακόμη και στη λεωφόρο Συγγρού.

Παντού φωτιές, καπνογόνα, πετροπόλεμος και μια κατάσταση έκρυθμη που τρομοκράτησε τους κατοίκους της περιοχής που κοιτούσαν αποσβολωμένοι από τα σπίτια τους. Κάδοι παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ φθορές έχουν προκληθεί σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Click4more: Νέα Σμύρνη: Μάχες και κυνηγητό – Τι κατέγραψε το drone της ΕΛΑΣ

Χαρακτηριστικό είναι πως για αρκετές ώρες είχαμε βίαιες συγκρούσεις και επεισόδια σε κάθε γωνία γύρω από την πλατεία και το αστυνομικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη με την κεντρική λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί με ένα εκ των οποίων να δέχεται ανελέητη επίθεση από δεκάδες άτομα και να χρειάζεται η μεταφορά του στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Τα βίντεο από την επίθεση στον 24χρονο αστυνομικό συγκλονίζουν και ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του είναι καλή παρά την σφοδρότητα των χτυπημάτων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν μέχρι στιγμής 10 συλλήψεις ενώ η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει όμως τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή και το βράδυ θα είναι δύσκολο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις