Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι «έσπασε» το λουκέτο και άνοιξε κανονικά

Νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι «έσπασε» το λουκέτο και άνοιξε κανονικά

Σαν να… γράφτηκαν στο χιόνι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δυο γνωστά νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι. Το ένα από τα δυο δεν δίστασε να «σπάσει» το λουκέτο που είχε επιβληθεί για πλημμελείς ελέγχους σε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και λειτούργησε κανονικά!

Είναι ακόμη ένα «επεισόδιο» από το θέατρο του παραλόγου που ζει η νυχτερινή Αθήνα. Αρχικά ήταν οι εικόνες με τους θαμώνες νυχτερινών κέντρων να τρέχουν να κρυφτούν σε πατάρια ή κάτω από τα τραπέζια όταν κατάλαβαν πως γίνονταν έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Και μετά η αποκάλυψη πως το ένα από τα νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι όπου έγιναν έλεγχοι, παρατηρήθηκαν παρατυπίες και έπεσαν πρόστιμα και… λουκέτα, άνοιξε και λειτούργησε κανονικά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!

Οι Αρχές, σύμφωνα με το Mega, επέβαλλαν νέο πρόστιμο και ξανά λουκέτο. Όμως, το κέντρο άνοιξε και πάλι, και μάλιστα τη λειτουργία του διαφήμιζαν οι εργαζόμενοί του με αναρτήσεις στα social media!

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν ξανά στο γνωστό κλαμπ, είδαν με έκπληξη πως το κέντρο όχι μόνο ήταν ανοιχτό, ενώ δεν έπρεπε, αλλά ήταν γεμάτο κόσμο! Έτσι, επέβαλαν στο μαγαζί τρίτο πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, 25.000 για την επιχείρηση και 5.000 στον ιδιοκτήτη και επιπλέον αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Οι υπεύθυνοι του κέντρο, με ανακοίνωσή τους στα social media, ισχυρίστηκαν ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού τηρούνται κανονικά, σημειώνοντας πως για πολίτες που παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά, δεν μπορούν να το ελέγξουν οι εργαζόμενοι.

«Το μαγαζί ουδέποτε εδώ και τρεις μήνες λειτουργίας παραβίασε τους κανόνες προστασίας κατά του COVID παρότι ελέγχθηκε πάμπολες φορές από τις αρμόδιες αρχές. Στην παρούσα φάση διασύρεται η φήμη της επιχείρησης επειδή εξαπατήθηκε από τρεις πελάτες οι οποίοι έδωσαν κατά τον έλεγχο πλαστά πιστοποιητικά και πλαστές ταυτότητες. Με ποιον τρόπο μπορούν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης διασκέδασης να εξακριβώσουν τη μη αυθεντικότητα των ταυτοτήτων από την στιγμή που δεν έχουν τα κατάλληλα τεχνικά μέσα;», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Μετά τις τρεις συνεχόμενες παραβάσεις της αναστολής λειτουργίας, η ΕΛ.ΑΣ έστειλε έγγραφο στον δήμο Αθηναίων που θα αποφασίσει αν θα αφαιρεθεί η άδεια από το μαγαζί.

  

Τους έκλεισαν παραμονή, άνοιξαν ανήμερα

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν και οι εικόνες από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι, από το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Οι ένστολοι αστυνομικοί που έφτασαν στο μαγαζί διαπίστωσαν ότι δυο πελάτες είχαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους επέβαλαν το τσουχτερό πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, σφράγισαν το κλαμπ για 15 ημέρες και επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ στο μαγαζί.

Όμως, παρά το λουκέτο, το μαγαζί άνοιξε κανονικά για τους πελάτες και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις