Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο «Άλλος Άνθρωπος» απάντησε για τις κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Ο «Άλλος Άνθρωπος» απάντησε για τις κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος
Φωτογραφία Αρχείου / NDP

«Να ‘ρθετε να με πάρετε», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», απαντώντας στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η οποία επικαλείται πόρισμα της αντίστοιχης Αρχής.

Πιο αναλυτικά, το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται από το 2020 να συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 200.000 ευρώ.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος είναι στην Πάτρα με αφορμή το καρναβάλι. «Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο – τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν», δήλωσε μεταξύ άλλων στον ALPHA.

«Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ. τυχερά παιχνίδια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο δυο κατοστάρικα, τρία τρία. Αυτά όλα ήταν για τον Άλλο Άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Αρχής. Όσον αφορά την διαδρομή του “μαύρου χρήματος”, τα χρήματα φαίνεται να κατατίθεντο στους λογαριασμούς των τριών προσώπων και από εκεί γίνονταν κινήσεις χρημάτων προς εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών. Επίσης, ταυτόχρονα, γίνονταν και αναλήψεις μετρητών», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα της Αρχής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις