Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο αμφιλεγόμενος κ. Ιωαννίδης και έπαινοι Σώρρα

κορονοϊος

Οι «εκτιμήσεις» του Ελληνοαμερικανού καθηγητή του Στάνφορντ, Γιάννη Ιωαννίδη ότι στην Ελλάδα θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό έως και 10.000 άνθρωποι έως το Φεβρουάριο προβλήθηκαν με πηχυαίους τίτλους, αλλά δεν φαίνεται να συνάδουν με παλαιότερες εκτιμήσεις του και δημιουργούν ερωτηματικά.

Ο ίδιος ήταν που έλεγε πως η θνητότητα του ιού είναι αντίστοιχη με αυτή της εποχικής γρίπης και μάλιστα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως η ιστοσελίδα Buzzfeed, έχουν γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι θεωρίες σαν τη δική του επικαλέστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και όμως σήμερα οι ΗΠΑ θρηνούν τα περισσότερα θύματα στην περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο…

Εξίσου αντιφατικό σε σχέση με τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα είναι το σημείο των δηλώσεών του πως το δεύτερο lockdown στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση είναι το ίδιο ολέθριο – όπως δήλωσε – με τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τον περασμένο Οκτώβριο, άλλωστε, ο κ. Ιωαννίδης προέβλεπε με μελέτη του που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό του ΠΟΥ ότι έως το 2024 θα πεθάνουν από κορονοϊό από 1,58 έως 8,76 εκατ. άνθρωποι, ενώ ήδη – πριν ακόμη τελειώσει το 2020 – έχουν πεθάνει περισσότεροι από 1.000.000.

Δημοσίευμα της «Καθημερινής» τον Αύγουστο (2/8) υπενθύμιζε ότι ο κ. Ιωαννίδης έγινε διάσημος στην επιστημονική κοινότητα για έρευνα με την οποία πριν από 15 χρόνια απέδειξε, τάχα, ότι οι περισσότερες επιστημονικές έρευνες είναι ανακριβείς!

Εξίσου εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ο κ. Ιωαννίδης φαίνεται ν’ αποτελεί πρότυπο για τον Αρτέμη Σώρρα, όπως προκύπτει από αναρτήσεις του τελευταίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας και τους ανάλογους συνειρμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις