Ελλάδα

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Σινά Συμεών – «Έγιναν καλά βήματα»

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε θερμά τον αρχιεπίσκοπο Συμεών με την ευχή να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στην Ιερά Μονή Σινά

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο νέος αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ και ηγούμενος της ιστορικής Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά Συμεών.

Επί της υποδοχής του ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Χριστουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος τον οδήγησε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που τον καλωσόρισε θερμά, με την ευχή να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στην Ιερά Μονή.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Σιναίου Συμεών, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και στο πρόσωπό του την Εκκλησία της Ελλάδος, για τη στήριξη και τη βοήθεια που προσφέρουν.

Μάλιστα, σε δηλώσεις τους οι δύο αρχιεπίσκοποι αναφέρθηκαν στην αγαστή επικοινωνία και συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον αρχιεπίσκοπο Σινά Συμεών
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον αρχιεπίσκοπο Σινά Συμεών / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

«Έγιναν καλά βήματα και να ευχηθούμε για το καλύτερο», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ σημείωσε ότι «μετά από πολλές δυσκολίες και προβλήματα, αλλά με τη χάρη του Θεού γιορτάζουμε τον ερχομό του Ηγουμένου κ. Συμεών της ιστορικής Μονής Σινά». Επιπρόσθετα, μίλησε ειδικά για τον τρόπο αντιμετώπισης ζητημάτων και από την πλευρά της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας.

«Θεώρησα απαραίτητο να πάρω την ευχή σας μετά τη χειροτονία μου και πριν από την ενθρόνισή μου», είπε με αισθήματα χαράς και σεβασμού ο νέος αρχιεπίσκοπος Σιναίου Συμεών.

«Πατήσαμε το έδαφος της φιλτάτης πατρίδας μας, ως μέσον να οδηγηθούμε στην Αίγυπτο σε λίγες μέρες για την ενθρόνιση στις 31 Οκτωβρίου», είπε και πρόσθεσε, πως «ήρθαμε να γευτούμε λίγο από την αγάπη του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, να μιμηθούμε την πραότητα και τον ήρεμο τρόπο που επιλύει μεγάλα θέματα, γιατί αυτά θα είναι τα όπλα μας για τις όποιες δυσκολίες υπάρξουν».

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πλέον της μίας ώρας, παρέστη και ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ράμματα στο μάτι και κάταγμα στο κρανίο φέρει ο 23χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στην Καλαμαριά - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι έπεσε με τα γόνατα και ενώ βρίσκονταν στο έδαφος ένας τον χτύπησε με σφυρί ενώ οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν όσο ο ίδιος προσπαθούσε να προστατευτεί βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο του
Απολογία στον ανακριτή του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς
Αφρικανική σκόνη από τον Λυκαβηττό - «Επιμένει το φαινόμενο, παρά τους βοριάδες» λέει ο Λαγουβάρδος
Η σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ενώ από το Σάββατο η σκόνη θα απομακρυνθεί πλήρως από την ατμόσφαιρα.
Αφρικανική σκόνη
Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου
Καιρός
Απίστευτο βίντεο με 23χρονο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας σούζα: Ταυτοποιήθηκε και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση
Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 23χρονο ως τον οδηγό της μοτοσυκλέτας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προτροπή σε τέλεση αδικήματος και επικίνδυνη οδήγηση
Σούζα
10
Σοκαριστικοί διάλογοι νεαρών μετά την δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά - «Μακάρι να πεθάνει, ήταν τέζα»
Η αστυνομία έχει στα χέρια της την συνομιλία που έγινε μετά τη δολοφονία, μεταξύ φίλων του 23χρονου, που εύχονταν ο 20χρονος να πεθάνει, ενώ έδιναν και συμβουλές στον καθ΄ ομολογίαν δράστη για να αποφύγει την ταυτοποίηση
Καλαμαριά
5