Ελλάδα

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος συνελήφθη στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή στη Θεσσαλονίκη

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε δώσει το όπλο του στον bodyguard του, ο οποίος, όμως, δεν είχε άδεια

Στα χέρια της Δίωξης Εκβιαστών έπεσε ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος μέσα στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή στη Θεσσαλονίκη. Ο bodyguard του, πρώην πυγμάχος, είχε στη ζώνη του πιστόλι με γεμάτη γεμιστήρα που ανήκει στον επιχειρηματία και κατείχε νόμιμα για τη φύλαξή του.

Μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία, Δημήτρη Φιντιρίκο, σύντροφο της θυγατέρας της τραγουδίστριας, Δέσποινας Βανδή, Μελίνας Νικολαΐδη, ομάδα του «Εκβιαστών», πέρασε χειροπέδες και στον bodyguard του τα ξημερώματα της Κυριακής (11.05.2025), στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην επίσημη καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ, το κουβάρι της υπόθεσης αρχίσει να ξετυλίγεται γύρω στις τρεις τα ξημερώματα.

«Την 11-05-2025 και περί ώρα 03:00΄, οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Εκβιαστών εντός του καταστήματος – κέντρου διασκέδασης, με την επωνυμία «ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμιόνης και Γεωργίου Ανδρέου, στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης, διότι σε γενόμενη σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 40χρονο πρώην πυγμάχο, καθόσον κρίθηκε ύποπτος, κατελήφθη να φέρει παράνομα στη ζώνη του παντελονιού του, ένα πυροβόλο όπλο -πιστόλι, μάρκας SIG SAUER, μοντέλο P365, φέρον γεμιστήρα με 12 φυσίγγια, διαμετρήματος 9mm, εντός θήκης, μάρκας SPEC OPS – SIG P365.

Όπως προέκυψε το πυροβόλο όπλο – πιστόλι είναι ιδιοκτησίας του 39χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από Αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Εκβιαστών εντός του ιδίου καταστήματος, καθόσον το παραχώρησε παράνομα στον 40χρονο και για το οποίο κατείχε και υπέδειξε σχετική άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας (για προσωπική ασφάλεια), εκδοθείσα την 01-08-2022 από Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών, η οποία αντικαταστάθηκε με αντίστοιχη, εκδοθείσα την 29-09-2023 από την ίδια Υπηρεσία, ισχύος έως 31-07-2027.

Το πυροβόλο όπλο – πιστόλι, μετά του γεμιστήρα και των12 φυσιγγίων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τμήμα Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων».

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο
Οι λεγόμενοι «σκληροί» των μπλόκων σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά, με πανελλαδική σύσκεψη που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα
Τρακτέρ 18
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη