Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε χώρο αναψυχής θέλει να μετατρέψει ο Δήμος Χαϊδαρίου την προβλήτα “4” στον Σκαραμαγκά

Σε χώρο αναψυχής θέλει να μετατρέψει ο Δήμος Χαϊδαρίου την προβλήτα “4” στον Σκαραμαγκά

Την παραχώρηση του προβλήτα Νο 4 στον Σκαραμαγκά ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου. Με ομόφωνη απόφασή του, προτείνει να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής.

Πρόκειται για έκταση 220 στρεμμάτων στον Σκαραμαγκά και σύμφωνα με το ψήφισμα του ΔΣ, «είναι σαφές ότι έχει δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα, αφού η καταπάτηση της παραλίας (100 στρέμματα) και το παράνομο μπάζωμα-επιχωμάτωσης στη θάλασσα (120 στρέμματα) δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν».

Ο Δήμος υπόσχεται καθαρισμό των θαλάσσιων ρύπων, ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίας ώστε να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι “οι επιλογές κυβερνήσεων προηγούμενων δεκαετιών, καταδίκασαν σε “αφανισμό” ένα από τα πλέον θελκτικά σημεία της Δυτικής Αθήνας”.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έκανε μια σύντομη αναδρομή, αναφέροντας ότι η καταστροφή του Σκαραμαγκά άρχισε το 1956 και συνεχίστηκε μέχρι το 1977, διάστημα κατά το οποίο «η όμορφη και πραγματικά γλαφυρή σαν ζωγραφιά παραλία, γέμισε με σαπιοκάραβα, φορτηγά, νταλίκες και άλλα που αλλοίωσαν εντελώς το περιβάλλον».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις