Ελλάδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ποτήρι μελαμίνης – «Μην το χρησιμοποιήσετε εάν το αγοράσατε»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανάκληση ποτηριού μελαμίνης προχώρησε ο ΕΦΕΤ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το ποτήρι μελαμίνης δεν ήταν συμβατό με την νομοθεσία για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, καθώς βρέθηκε συγκέντρωση μελαμίνης παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ αναφέρει πως: «Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εικονιζόμενο προϊόν-ποτήρι μελαμίνης, κόκκινο Nο 59, της ΕΒΙΒΑΚ ΑΕ, Βοιωτία, να μην το χρησιμοποιήσουν καθώς σε πλαίσιο ελέγχου του ΕΦΕΤ για υλικά σε επαφή με τρόφιμα, διαπιστώθηκε ότι είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ειδική μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν το μέγιστο νομιμο όριο για χρήση της σε επαφή με τρόφιμα & διαπιστώθηκε ότι η σταθ. του υλικού είναι ανεπαρκής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξη της ΔΙΑΣ μετά τους πυροβολισμούς του 38χρονου στην Καλαμάτα – Η ανάρτηση στα social media και το «καρτέρι» στην 25χρονη
Το βίντεο καταγράφει την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο λίγο μετά τους πυροβολισμούς – Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 38χρονος είχε ανεβάσει υβριστικό μήνυμα στα social media
Πυροβολισμοί στην Καλαμάτα
Καίνε οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ παρά την «συμφωνία κυρίων» να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα
Σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται ότι προϊόντα που είχαν χαμηλότερη τιμή πριν από την ένταξή τους στην πρωτοβουλία, στη συνέχεια εντάχθηκαν με υψηλότερη τιμή, η οποία μάλιστα αυξήθηκε περαιτέρω.
σούπερ μάρκετ 66