Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο Εξαδάκτυλος φέρνει ένα εφιαλτικό παράδειγμα και μιλά για νέα μέτρα! video

Εξαδάκτυλος Πάσχα

Το… πού θα πάει αυτή η δραματική κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, εξαρτάται από το τι θα κάνουμε. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, 27.10.2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

“Αν αισθανθούμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ανεξαρτήτως των δικών μας προσπαθειών μπορώ να σας πω τι έχει συμβεί στην Ελβετία” είπε ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέροντας ότι στα μέσα Οκτωβρίου στη συγκεκριμένη χώρα είχαν 1.200 κρούσματα, μετά από πέντε μέρες 5.600 κρούσματα και λίγες μέρες μετά είχαν 13.000 κρούσματα.

Click4more: Κορονοϊός: Ιδού τα μέτρα για τις περιοχές που αλλάζουν «χρώμα»! Τι αλλάζει από τα ξημερώματα της Πέμπτης

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το όριο που θα σημάνει τον μεγάλο συναγερμό ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι εάν κοκκινίσουν περιοχές τα μέτρα που θα εφαρμόζονται σε αυτές ισοδυναμούν με lockdown. «Εάν κοκκινίσει όλη η Ελλάδα θα μπούμε αυτομάτως σε μέτρα που θα αντιστοιχούν στο lockdown που έχουμε συνηθίσει, διότι αυτή είναι η πρόβλεψη όσοι μπαίνουν στο κόκκινο επίπεδο έχουν τέτοια μέτρα».

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι συζητούν για κάποια ενίσχυση με νέα μέτρα στα προηγούμενα επίπεδα, σε χώρους όπου έχει διαπιστωθεί υπερμετάδοση και τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ήπια. Ανέφερε ότι υπάρχουν συζητήσεις για περιοριστικά μέτρα στο κίτρινο και πορτοκαλί επίπεδο ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν μιλάμε για απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

«Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ή καθολικά θα αντιδράσουμε και θα δούμε το πράγμα να παγώνει ή θα ξεφύγει προς τα επάνω και τότε θα έχουμε επιπτώσεις και υγειονομικές και οικονομικές παντελώς ανεπιθύμητες» τόνισε.

Δείτε όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην ΕΡΤ

.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις