Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο από την αγορά

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο από την αγορά

ΕΟΦ – ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ: Με σχετική ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), γνωστοποίησε ότι ανακαλείται από την κυκλοφορία ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Την ανάκληση της παρτίδας 120 του φαρμακευτικού προϊόντος VOLONTEN TABS 100MG/TAB, προκειμένου η εταιρεία να προβεί σε επανέλεγχο της συσκευασίας λόγω εύρεσης blister με λιγότερα δισκία ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, “η παρούσα απόφαση ενισχύει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει ο ΚΑΚ του προϊόντος.

Ο ΚΑΚ του προϊόντος καλείται να υλοποιήσει την ανάκληση, να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν”.

Τι φάρμακο είναι το VOLONTEN

Η δραστική του ουσία είναι η νιμεσουλίδη. Η νιμεσουλίδη (nimesulide) είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες – αναλγητικό φάρμακο με γενικότερη δράση επί του μηχανισμού της αναπτύξεως της φλεγμονής γιατί επηρεάζει και την κυτταρική συμμετοχή στις αντιδράσεις αυτές. Η δράση του φαίνεται να σχετίζεται με την αναστολή στη σύνθεση των προσταγλανδινών (δράση στο ένζυμο κυκλοοξυγενάση).

Χρησιμοποιείται κυρίως για αρθροπάθειες, μυοσκελετικείς παθήσεις και ρευματισμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις