Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Επαμεινώδας Κωστέας έγινε αντιπτέραρχος μετά θάνατον

Ο Επαμεινώδας Κωστέας έγινε αντιπτέραρχος μετά θάνατον

Ο βαθμός του αντιπτεράρχου απονεμήθηκε στον Επαμεινώνδα Κωστέα, τον τραγικό πιλότο που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου και των παιδιών του κοντά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον πιλότο, επισμηναγό, Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος στην Καλαμάτα.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Το πρωί της Παρασκευής (29.12.2023) έγινε τελετή απόδοσης τιμών στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα στο Πεντάγωνο στο στρατόπεδο Παπάγου. 

Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρέστησαν  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις