Σάββατο, 2 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο Ερντογάν στο Μαξίμου: Τον υποδέχτηκε και ο Peanut

Ο Ερντογάν στο Μαξίμου: Τον υποδέχτηκε και ο Peanut

Ίσως είναι ο πιο διάσημος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Peanut, ο… πρωθυπουργικός σκύλος, δεν έλειψε από το μεγάλο ραντεβού της συνάντησης που είχαν στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που βρίσκεται στην Ελλάδα για λίγες ώρες στο πλαίσιο του 5ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, έφτασε λίγο μετά τις 10:00 στην Αθήνα. Πρώτος σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν το Προεδρικό Μέγαρο όπου συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά, με τα πόδια, πήγε στο Μαξίμου για να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε βγει στην κορυφή της σκάλας, την είσοδο του Μαξίμου και περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο. Όσο περίμενε, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο Peanut επέλεξε να μην… εμφανιστεί.

Αρχικά, δεχόταν τα χάδια μέσα από την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου. Αρέσκεται άλλωστε στα παιχνίδια και τα χάδια από τους επισκέπτες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στον διάδρομο που Μαξίμου και κατευθυνόταν προς την είσοδο, ο Peanut εμφανίστηκε πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σημαντική επίσκεψη. Και τις φωτογραφίες όπου οι δυο ηγέτες ποζάρουν μπροστά στην είσοδο του Μαξίμου, πίσω τους μπορεί κανείς να διακρίνει τον Peanut, που φόρεσε το… διπλωματικό κοστούμι του και κουνούσε χαρούμενος την ουρά του!

  

Και κέντρισε ακόμη και το ενδιαφέρον του Τούρκου προέδρου…

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις