Ελλάδα

Ο εύζωνας που συγκλόνισε, αποκαλύπτεται: Γιατί δάκρυσα [pics]

Η φωτογραφία του 25χρονου εύζωνα με τα δάκρυα στα μάτια είχε γίνει viral πριν από μερικές μέρες και είχε συγκλονίσει τον απανταχού ελληνισμό. Ο ίδιος μιλά για το παιδικό του όνειρο να γίνει μέλος της Προεδρικής Φρουράς και δεν διστάζει να ομολογήσει πως «δάκρυσα για τους ομογενείς και τους Έλληνες».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συγκλονιστική φωτογραφία του δακρυσμένου Κωνσταντίνου Λούσια τραβήχτηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όταν ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μίλησε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η Ελλάδα και εξήρε τον πατριωτισμό και το ήθος των Ευζώνων. Βρέθηκε στην Αυστραλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με άλλα οκτώ μέλη της Προεδρικής Φρουράς μετά από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Λούσιας ήταν μόλις εννέα ετών, όταν, για πρώτη φορά στη ζωή του, αντίκρισε Εύζωνα από κοντά. Το ταξίδι που έκανε με τους γονείς του στην Αθήνα, ξεκινώντας από τη Γαβριά, ένα μικρό χωριό έξω από την Άρτα, περιελάμβανε μια επίσκεψη στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Εντυπωσιασμένος τότε, ο μικρός Κωνσταντίνος δήλωσε με απόλυτη σιγουριά στη μητέρα του: «Όταν μεγαλώσω, θέλω κι εγώ να γίνω Εύζωνας». Και έγινε. Σχεδόν 16 χρόνια αργότερα, ο Κωνσταντίνος Λούσιας έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και μπήκε στην Προεδρική Φρουρά.

«Παρουσιάστηκα στη Λαμία και από εκεί πήρα μετάθεση για την Προεδρική Φρουρά. Αν και το είχα δηλώσει ο ίδιος, χάρηκα πολύ όταν μου ανακοινώθηκε. Ηρθε, επιτέλους, η ώρα να πραγματοποιήσω ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Από εκεί ξεκινάνε όλα», λέει μ’ χαμογελώντας ο Κωνσταντίνος Λούσιας στο Έθνος.

Μιλώντας για το ταξίδι του στην Αυστραλία λέει: «έζησα μια μοναδική εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας υποδέχτηκαν με αγάπη και καλοσύνη». Κι όταν καλείται να μιλήσει για τη στιγμή που συγκλόνισε τους πάντες, για τη στιγμή που δάκρυσε, λέει: «Εκείνη τη στιγμή με συγκίνησαν τα λόγια του ιερέα για τους Εύζωνες γιατί συγχρόνως σκεφτόμουν την αγάπη που εισέπραξα από τους ομογενείς, το παιδικό μου όνειρο να γίνω Εύζωνας και όλη την πορεία μου στην Προεδρική Φρουρά με τις μοναδικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Γι’ αυτό δάκρυσα».

Η Προεδρική Φρουρά μετρά 152 Εύζωνες και υπάγεται διοικητικά στο στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Οι Εύζωνες φρουρούν τρία σημεία: το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Προεδρικό Μέγαρο και την πύλη του στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς στην Ηρώδου Αττικού.

Όταν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους καλούν τους Παρατηρητές με ένα χτύπημα του κοντακίου του όπλου τους.

Πηγή – Φωτογραφίες: Έθνος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν στη Φυλή μέλη κυκλώματος που προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας - Απέσπασαν 49.000 ευρώ
Επέλεγαν τα θύματά τους μέσω τηλεφωνικών καταλόγων προσποιούμενα υπαλλήλους εταιρείας και με το πρόσχημα διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος, τα έπειθαν και τους άρπαζαν κοσμήματα, τιμαλφή και χρήματα
αστυνομικοι της ομάδας ΔΙΑΣ
«Μας είπαν ότι μπήκαν βόμβες επί της Λασκαρίδου και να βγούμε έξω» λένε κάτοικοι της Καλλιθέας - Απομακρύνθηκαν τα φιαλίδια
Τα δύο φιαλίδια ήταν γεμάτα με κρυσταλλοποιημένο πικρικό οξύ, ουσία που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Μάλιστα, χρησιμοποιούνταν κυρίως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Καλλιθέα