Ελλάδα

Ο εύζωνας που συγκλόνισε, αποκαλύπτεται: Γιατί δάκρυσα [pics]

Η φωτογραφία του 25χρονου εύζωνα με τα δάκρυα στα μάτια είχε γίνει viral πριν από μερικές μέρες και είχε συγκλονίσει τον απανταχού ελληνισμό. Ο ίδιος μιλά για το παιδικό του όνειρο να γίνει μέλος της Προεδρικής Φρουράς και δεν διστάζει να ομολογήσει πως «δάκρυσα για τους ομογενείς και τους Έλληνες».

Η συγκλονιστική φωτογραφία του δακρυσμένου Κωνσταντίνου Λούσια τραβήχτηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όταν ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μίλησε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η Ελλάδα και εξήρε τον πατριωτισμό και το ήθος των Ευζώνων. Βρέθηκε στην Αυστραλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με άλλα οκτώ μέλη της Προεδρικής Φρουράς μετά από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Λούσιας ήταν μόλις εννέα ετών, όταν, για πρώτη φορά στη ζωή του, αντίκρισε Εύζωνα από κοντά. Το ταξίδι που έκανε με τους γονείς του στην Αθήνα, ξεκινώντας από τη Γαβριά, ένα μικρό χωριό έξω από την Άρτα, περιελάμβανε μια επίσκεψη στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Εντυπωσιασμένος τότε, ο μικρός Κωνσταντίνος δήλωσε με απόλυτη σιγουριά στη μητέρα του: «Όταν μεγαλώσω, θέλω κι εγώ να γίνω Εύζωνας». Και έγινε. Σχεδόν 16 χρόνια αργότερα, ο Κωνσταντίνος Λούσιας έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και μπήκε στην Προεδρική Φρουρά.

«Παρουσιάστηκα στη Λαμία και από εκεί πήρα μετάθεση για την Προεδρική Φρουρά. Αν και το είχα δηλώσει ο ίδιος, χάρηκα πολύ όταν μου ανακοινώθηκε. Ηρθε, επιτέλους, η ώρα να πραγματοποιήσω ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Από εκεί ξεκινάνε όλα», λέει μ’ χαμογελώντας ο Κωνσταντίνος Λούσιας στο Έθνος.

Μιλώντας για το ταξίδι του στην Αυστραλία λέει: «έζησα μια μοναδική εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας υποδέχτηκαν με αγάπη και καλοσύνη». Κι όταν καλείται να μιλήσει για τη στιγμή που συγκλόνισε τους πάντες, για τη στιγμή που δάκρυσε, λέει: «Εκείνη τη στιγμή με συγκίνησαν τα λόγια του ιερέα για τους Εύζωνες γιατί συγχρόνως σκεφτόμουν την αγάπη που εισέπραξα από τους ομογενείς, το παιδικό μου όνειρο να γίνω Εύζωνας και όλη την πορεία μου στην Προεδρική Φρουρά με τις μοναδικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Γι’ αυτό δάκρυσα».

Η Προεδρική Φρουρά μετρά 152 Εύζωνες και υπάγεται διοικητικά στο στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Οι Εύζωνες φρουρούν τρία σημεία: το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Προεδρικό Μέγαρο και την πύλη του στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς στην Ηρώδου Αττικού.

Όταν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους καλούν τους Παρατηρητές με ένα χτύπημα του κοντακίου του όπλου τους.

Πηγή – Φωτογραφίες: Έθνος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου από παρέα δέκα ανηλίκων στον Άλιμο - Του έσπασαν κόκκαλο κάτω από το μάτι, νοσηλεύεται στο «Παίδων»
Παρέα 10 παιδιών επιτέθηκαν με γροθιές στον 13χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην χειρουργική κλινική με σπασμένο ζυγωματικό οστό κάτω από το μάτι
Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Πάτρα: Σκύλος της αστυνομίας εντόπισε 22 κιλά κοκαΐνη και 133 κιλά κάνναβη σε φορτηγό – Συνελήφθησαν δύο άνδρες
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 49χρονου στο Χαλκούτσι Αττικής, όπου εντοπίστηκαν ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, ένα μαχαίρι κυνηγετικού τύπου με λάμα μήκους 25 εκατοστών
Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο φορτηγο
Ποινή φυλάκισης 24 μηνών στην καθηγήτρια στις Σέρρες που φίμωσε με ταινία μαθητή γυμνασίου
Η δίκη της 60χρονης καθηγήτριας έγινε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών όπου την καταδίκασε 18 και 6 μήνες ποινή φυλάκισης και να την μετατρέπει σε χρηματική ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως
Η καθηγήτρια από τις Σέρρες
78
ΔΕΔΔΗΕ: Οι ζημιές στην Άνω Γλυφάδα δεν σχετίζονται με το έργο υπογειοποίησης
«Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν στην περιοχή από την επόμενη κιόλας ημέρα εμφάνισης των φαινομένων και συνεχίζουν αδιάκοπα να επιχειρούν, υλοποιώντας ήδη τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις αποκατάστασης»
Καταστροφές στη Γλυφάδα
Τροχαίο δυστύχημα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με φορτηγό
Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας, ενώ η τροχαία συνεχίζει τις έρευνες για τον ακριβή τρόπο που σημειώθηκε η σύγκρουση
Από το τροχαίο στη Ναύπακτο
9