Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Ο Φιλιππίδης της επιτέθηκε, της έστελνε χυδαία μηνύματα και την απειλούσε πως αν φύγει δεν υπάρχει γυρισμός»

«Ο Φιλιππίδης της επιτέθηκε, της έστελνε χυδαία μηνύματα και την απειλούσε πως αν φύγει δεν υπάρχει γυρισμός»

Το προφίλ της νεαρής γυναίκας που έχει καταγγείλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει το 2010, σκιαγράφησε, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στενός φίλος και συνάδελφός της.

«Είναι συνεσταλμένη, ντροπαλή, θέλει να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της και τους γνωστούς της. Δεν έχει προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη μου και δεν έχω αντιληφθεί ποτέ να μου λέει ψέματα» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως η νεαρή γυναίκα του μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε από τον κατηγορούμενο ηθοποιό, μετά από δική του πίεση, ενάμισι χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2011,  όταν πρωταγωνιστούσαν μαζί σε μια παράσταση.

 Αφορμή, σύμφωνα με τον μάρτυρα, στάθηκε ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η φίλη του ενώ έπιναν καφέ. «Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί» περιέγραψε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας: «Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δικής μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου».

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας μίλησε αναλυτικά για τις εκμυστηρεύσεις της καταγγέλλουσας αναφέροντας:

 «Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο. Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπάθειά της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε: “αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός”».

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως μετά από επίμονες ερωτήσεις του η φίλη του κατονόμασε τον Πέτρο Φιλιππίδη ως το πρόσωπο που της επιτέθηκε. «Μου είπε ότι ήταν ο Φιλιππίδης και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο. Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ο Φιλιππίδης ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με το Φιλιππίδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι  “είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα”».

Η αποκάλυψη τον σόκαρε, ανέφερε τονίζοντας, παράλληλα, πως προσπάθησε να πείσει τη φίλη του να καταγγείλει τον κατηγορούμενο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Εισαγγελέας: Τη ρωτήσατε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε;

Μάρτυρας: Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξεμπροστιάζουμε. Αυτή επέμενε ότι φοβόταν και ντρεπόταν και το είχε πει μόνο σε μια φίλη της. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις