Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Frontex έφυγε για Χριστούγεννα! Μέρες καλοκαιριού ζει η Μυτιλήνη – Χιλιάδες φτάνουν από την Τουρκία

Ο Frontex έφυγε για Χριστούγεννα! Μέρες καλοκαιριού ζει η Μυτιλήνη – Χιλιάδες φτάνουν από την Τουρκία

– Στο απροχώρητο πάλι η κατάσταση στο νησί με την Τουρκία να μην κάνει τίποτα για να ανακόψει την ροή των μεταναστών
– Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του Frontex αναχώρησε για τις γιορτές των Χριστουγέννων
– 4.000 άνθρωποι αναμένονται σήμερα στο νησί αφού το ευνοούν οι καιρικές συνθήκες!

Μέρες καλοκαιριού ζει η Μυτιλήνη με χιλιάδες μετανάστες να καταφθάνουν στα παράλια λόγω καλών καιρικών συνθηκών και με το προσωπικό του Frontex να έχει εγκαταλείψει το νησί λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων. Οι τουρκικές αρχές εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα και κανείς δεν ξεχνάει το ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα με 13 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά. Και την ίδια ώρα, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που τα κατάφεραν να είναι εγκλωβισμένοι στο νησί.

Χθες και μέχρι σήμερα το πρωί καταγράφηκαν στο hot spot της Μόριας περί τα 3.000 άτομα ενώ άλλα τόσα βρίσκονται στους χώρους γύρω από το Κέντρο περιμένοντας την καταγραφή τους. Περίπου 1000 Σύριοι έχουν σταλεί προσωρινά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ με σημείωμα καταγραφής τους τα Χριστούγεννα! Στα νούμερα αυτά ας προστεθούν ακόμη 4.000 άτομα που αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο νησί, δεδομένων και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών.

Φυσικά όλοι όσοι περιμένουν να φύγουν από το νησί έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης τους ζουν στο λιμάνι! Στα παραπάνω ας προστεθεί και το ότι η κατάσταση στους χώρους καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια είναι πολύ δύσκολη αφού το προσωπικό του Frontex στη μεγάλη του πλειοψηφία αναχώρησε λόγω Χριστουγέννων…

Τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου γέμισαν από τους πρώτους 50 βορειοαφρικανούς μετανάστες που συνελλήφθησαν και επιλέχθηκε όσοι θα προσέρχονταν στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης της Μόριας να μην καταγράφονται και άρα να μην συλλαμβάνονται.

Καθώς όμως ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυτών υπηκόων Μαρόκου και Αλγερίας οι οποίοι ζούσαν στα κτήματα γύρω από το hot spot ξεπέρασε τους 500 και μέρα με τη μέρα αυξάνονταν, αποφασίσθηκε από σήμερα να ξεκινήσει η καταγραφή τους ώστε να φύγουν για την Αθήνα, με την υποχρέωση όμως να αναχωρήσουν από την Ελλάδα σε ένα μήνα από τη μέρα της καταγραφής τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε